• 30 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 3 yıl, 8 ay, 3 hafta, 6 gün, 8 saat, 55 dakika, 14 saniye önce

Uzunu bile zorlamaya başlayan No Drama, ideal mesafesinde ve daha önemlisi grubu uyutarak kaçabileceği bu yarışta net favorimdir.

Taylığından bu yana kısa – orta koşmayan ve o dönemki performansını daha başarılı bulduğum Ashera rakip önereceğim isimdir. Grubun kalan kısmına göre bu tip yavaş tempolu, az atlı bir yarışta daha başarılı olabilecek özelliklere sahip olduğunu düşünüyorum.

 

Tsagriad’ın bu yarış özelinde değerlendirilmesi gereken iki koşusu var; Ankara 2200 Derdiyok arkası üçüncülüğü ve son İstanbul performansı. Bu iki koşu bu gruba yeter diyorsanız düşünmeden tek yazabilirsiniz.

Tsarigrad ile ilgili mesafe tereddütüm 2200 yarışıyla ortadan kalktı, bu gruptan daha güçlü bir çim – mesafe atı olduğunu düşünüyorum. Mesafesi eksik Daryüz ile birlikte vasatını aşamayan Kalfalarbeyi ikilisiyle mücadele edeceği bu yarışı zorlanmadan lehine çevirebilmelidir. İki altılıda da banko tercihim Tsarigrad.

 

Granada kum denemelerine göre daha uygun bir grupla koşacak. Rölanti temposuyla numarayı da kolay alır görünüyor, bitrmeye çok yakındır.

Tecrübesiz haliyle koştuğu açık yarışta etkiliyici bir performans ortaya koyan Kraliçe Elmas rakip tercihimdir. Diğerlerine yakalanacağını zannetmiyorum.

 

Sahip değiştirdikten sonra performans – yarış içi temposu anlamında muazzam bir değişim gösteren Akyaka bu grubu da domine etmeye çok yakındır. Alternatif banko değerlendirebilirsiniz. 

Kuma ve mesafesine dönen O Bir Reis, pist mesafe tercihi dolayısıyla eksik göründüğü son iki koşusuna bakılmaksızın değerlendirilmelidir. Bence iki atın dışına çıkmayacak bir yarış.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1,8,4,5,6,7

2.Ayak: 4,3

3.Ayak: 5,3,1

4.Ayak: 2 ( Tsarigrad )

5.Ayak: 2,6

6.Ayak: 7,9

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 2 ( Tsarigrad )

2.Ayak: 2,6

3.Ayak: 7,9

4.Ayak: 1,5,2,4,6

5.Ayak: 4,3,9,8,1

6.Ayak: 4,2,3,1,6

 
Cengiz Gürbüz