• 30 Temmuz İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 3 hafta, 6 gün, 14 saat, 50 dakika, 38 saniye önce

Dün akşam teknik bir sorun yaşadık, kredi kullanan herkese +1 yaptım, sorun yaşayan varsa siteden veya facebook hesabımdan bana ulaşabilir.

 

Normalde ilk altılı vermeyi düşünmüyordum ama Fil Kaya’yı kesin kazanır tuttuğum için es geçmek istemiyorum. Bugüne kadarki en uygun gruplu Maiden yarışını koşacak, tek rakibi Eeseralp görünüyor ama Filkaya rakibine göre hem 1200’e daha yatkın hem de iyi yer tutabiliyor, kazanmasını bekliyorum.

 

İlk altılının diğer Maiden’ında Mimarhan’ı çok tutuyorum, boş koşulara sıralı alınacaksa denenmesini önerdiğim at Mimarhan.

 

Bu grubun henüz Yeltay’ı geçecek seviyede olmadığını düşünüyorum. Alişhan, Şahinşevket gibi çıkış içinde olan taylar var ama bence hiçbiri Yeltay’ı geçecek seviyede değil.

Mesafeden dolayı Agf sanırım bu kadar az çıkıyor. Yeltay’ın 1200’de yaptığı yarışa ancak Bay Emir yaklaşabilir, Şahinşevket, Alişhan, Taliphan falan değil. Ben uzayan mesafenin hiçbir sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Boş kalamaz diye düşünülüyorsa bence kalır. Ekürilerden Zamana Karşı son yarışında ekürisine fedai olarak değil boş kalabileceğini hissettiği için öne geldi ve beklediğini bulamadı. Ekürinin iki tayının da Grup 1 yarışta tabela yapma imkanı varken birini Yeltay’ın üstüne salacağını sanmıyorum. Denese bile bence bozamaz. Nuriş çok iyi bir kısrak, kısa mesafede en az Stoerm Girl kadar iyi. Ama neticede Joker yavrusudur ve bence kalan grubu geçse bile Yeltay’ı yakalayamaz. Sonuç olarak, iki altılı için de bankom Yeltay.

 

Yele ve son yarışında çok koşan Noısy ikilisini ayırmıyorum. Oğuz Yalçın belki de gelmiş geçmiş en ballı eküri olabilir. Şu orijinlerden Gazi ve muhtelif grup yarış kazanan atlar yakalamak büyük şans işi. Black Bishop’tan da yine iyi bir kısrak yakalamışlar. Yele’yi geçerse ancak Noısy geçer diye düşünüyorum.

 

My Billionire yarışı tehlikeli, bu koşuda risk alınmamalı.

 

Göğürsgeren’i tecrübe kazanan ve bu sefer daha kolay boş kalma imkanı olan Bayezıd daha çok zorlayacaktır. Oğlum Murat’ın Ankara performansını beğendim, bence bu ikilinin çok gerisinde değil, yeri olanlar yazmalıdır.

 

Can Tu Can son yarışında olduğu gibi start sorunu yaşarsa rakipsiz değil, Kaç Şerif, Baba Selver iyi taylar. Özellikle Kaç Şerif iki rakibine oranla daha iyi yer tutmasıyla mutlaka yazılmalıdır. Güneydoğulu ve sağlam orijiniyle Arzıendam son tercihlerim.

Bol şanslar..


Sıralı İkili: 3. Koşu: 5 / 4,1,7

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 3

2.Ayak: 7,8,9,1,2,3,4,5

3.Ayak: 5,4,1,7

4.Ayak: 2,5,1,3,6,4

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 8,9,1,3,2,6

2.Ayak: 10

3.Ayak: 12,8

4.Ayak: 4,1,3,6,5

5.Ayak: 2,1,7

6.Ayak: 2,5,1,3,6


Cengiz Gürbüz