• 31 Ağustos Ankara

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 6 ay, 3 hafta, 6 gün, 23 saat, 1 dakika, 57 saniye önce

Ankara’dan tatminkar bir ikramiye çıkar görünüyor, iki altılı da cazip yerlere gelebilir. Limit üstü mesafe koşan The Daughter Sun’un geçilme ihtimali var, erken yürürse kesebilir, geç kalırsa kaçırabilir. Bu mesafede The Daughter Sun’a ayar vermek kolay değil. Rakipleri de, 1600 için konuşursak çok vasat isimler değil.

 

Fırtına Leman’ı form durumu ve kum yeteneği olarak gruptan farklı buluyorum. 1500 koşmaya uygun bir yarış içi rahatlığı var, ön taraf düştükçe ağırlığını koyup iş tempo gücüne kalınca kalitesini göstereceğini düşünüyorum, bankom.

 

Kağıt üzerinde Dengizkızı, Zeynep Sultan’ın bir, iki şeklinde sürükleyeceği bir yarış görünüyor. Temponun yükseleceğini zannetmiyorum, dolayısıyla Zeynep Sultan diri kalıp istediği yerde Dengizkızı’nı ayıracaktır. Berkuk uzunda zorlanıyor, Zeynep Sultan’ın alacağı avansı da düşünerek risk edilip yazılmayabilir. Kısmet Kız kısada daha bitirici geliyor. Bağlam’ı kilodan eleyebiliriz. Bu tempoda bu kiloyla gelmemesi gerekir. Tetina düzlüğe kadar hiç yok, sonrası için de gelişi zayıf. Elediğim atarla ilgili fikirlerim bu şekilde.

Şekersultan ideal mesafesini koşacak, kilo, jokey, form durumu her şey lehine görünüyor, bekleyen atlar içinde en şanslı isim olduğunu düşünüyorum. Şerife Abla 2000 üstüne çıktığı zaman eksik koşuyor fakat bu mesafede dikkat etmek gerekir. Ön tarafa yakın koşabilirse mücadelenin içinde olmasını bekliyorum.

İkinci altılı için sıralamam Zeynep Sultan, Şekersultan, Şerife Abla şeklinde. İlk altılı şablonu daha uygun, iki atlı yarışımız var. Geniş oynayanlar için şanslı atların tamamını da kurguya yazacağım.

 

Ateşbibi Ankara kumuna çok kötü bir yarışla başladıktan sonra kalitesini yakaladı, iyi durumda. Öne çok kolay düşecek görünüyor, virajı avansını yeterli şekilde alabilirse yakalanması zor görünüyor, net favorim. İkinci altılı tekli oynanacaksa tercihim Ateşbibi.

Rakibinin Oğuzboylu olduğunu düşünüyorum. YKK Koşusu’nda fötrlü erkeklerin en iyi koumcusu olduğunu net şekilde gösterdi. Ateşbibi bir ata yakalanacaksa bence bu Oğuzboylu olacak.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1,2,6,3,5

2.Ayak: 2 ( Fırtına Leman )

3.Ayak: 3,1

4.Ayak: 3,6,7,,2,4,1,5

5.Ayak: 3,9,10,4,6,1,,5,2,8

6.Ayak: 8,4

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 3,6,7

2.Ayak: 3,9,10,4,6,1

3.Ayak: 8,,4

4.Ayak: 2,4,6,1,7

5.Ayak: 1,9,6,4,7

6.Ayak: 5,8,4,3,10

 
Cengiz Gürbüz