• 31 Ağustos Ankara ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 6 ay, 4 hafta, 5 saat, 57 dakika, 35 saniye önce

İkinci ayak Goncanur ekledim.


Arefe günü dolayısıyla tahminlerim herkese açıktır, kredi düşmeyecek. Herkese bol şanslar, iyi bayramlar dilerim.

 

Grey Coral’ın öz kardeşi, Graystorm’un çok yakın akrabası olan Solıd Brothers, don olarak kardeşlerine benzemese de Cihanyandı Lütfeyi yeteneğini ilk yarışında gösterdi. Tecrübeli tayların çok vasat olduğu bu yarışta net favorim. Aynı yarışa koşan Zonaro’nun da performansı dikkatimi çekti. Son iki yüze kadar dolu ve tempolu gelip, hafif kapanınca yarışı bıraktı. Kısa zamanda gelişecek görüntüsü var, net sonuncu çıktığı bu yarışta mutlaka yazınız. Kuma daha yatkın görünse de sağlam kumaşıyla Moon Father son tercihim.

 

Son yarışlarını gördükten sonra, normal şartlarda AlişhanŞahinşevket ekürilerinin yanına at yazılmaz. Ama ilk Ankara yarışları olduğu için, biraz programın cılızlığının da mecbur bırakmasıyla yıkmayı deneyeceğim. Yedili Ganyan deneyecekler  tek bırakabilir. Öne geldiği son yarışını çok beğendiğim Murtaza, bugün de boş kalır görünmesiyle ilk rakip tutuyorum. 1400’ü 1600’e göre daha iyi olan, iki piste de uyumlu Yurdakul ve Ankara’ya dönmesiyle Sorgunaslanı yazılabilecek diğer taylar.

 

Üçüncü ayakta dikkat edilmesi gereken noktalar mesafe ve tempo. Yarıştaki bütün atların, az ya da çok mesafeden ve tempodan etkileneceğini düşünüyorum. My Sweety Boy çok kolay kaçacak, Adana performansından bildiğimiz üzere mesafede sırıtmıyor, bu kadar kolay boş kalacakken yarış gidişi en çok ona yarayacak. Dede Taşı, kuzeni Kıss Your Hands gibi taş çatlasın 1600 atı. Yarışın yavaş gitmesi biraz bu sıkıntıyı azaltabilir ama My Sweety Boy’a hakim olma konusunda zorlanacağını düşünüyorum. Uhti Puhti ve El Hamse’yi mesafenin hafif kısa olması ve tempodan dolayı ön planda tutmuyorum. Yarışın en dikkat edilmesi gereken tayı kesinlikle Albany. Albany’nin de kısası daha iyi olsa da, kolay gidip hızlı sprint yapabilen stiliyle, temponun da mesafeyi hissettirmeyeceğini varsayarak düzlüğün en iyi performansını onun göstereceğini düşünüyorum.

Yani sonuç olarak üçüncü ayak, yarış gidişini ve mesafe faktörünü kullanarak My Sweety Boy ve Albany ile risk aldığım bir yarış oldu.

 

Bu atların boş kalacak Falez’i geçme şansları yok.

 

Diğer iki yarıla ilgili yorum yapmayacağım, sıralamaya şablondan bakabilirsiniz. Ankara programı genel olarak fena değil, şablonun en kritik noktası ekürilerin kaybetmesi ve üçüncü ayak My Sweety Boy – Albany geçişi, umarım başarılı olabiliriz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,6,2

2.Ayak: 2,4,6,9,10

3.Ayak: 1,5

4.Ayak: 5

5.Ayak: 1,3,2,4,5

6.Ayak: 5,8,9,3,2,7,6


Cengiz Gürbüz