• 31 Aralık İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 2 hafta, 4 gün, 6 saat, 48 dakika, 7 saniye önce

Fantastic Lero kısa aradan sonra iyi galoplarla ve bomboş kalabileceği bir yarışla geri dönüyor. Eğer gücünü koşacaksa mutlaka etkili olur, sonuncu at çıkmasına çok takılmamak lazım.

Vıctory Rıver son yarışında toparlanmış göründü ve Vıctory Sun’a karşı bariz şekilde üstünlüğünü hissettirdi, bugün rakibini yine geçeceğini düşünüyorum, şansı da çok yüksek.

Behramkale için rakipler uygun, istikrarsız yapısına rağmen bu grupta yazmamak olmaz. Ufaltmak için ilk ayağı bu üç atla risk edebiliriz.

Son yarışında kıpırdayan Gece Rüzgarı ve Hıdden Jewells ikilisini geniş oyunlar için öneriyorum.

 

Benyoğum hem son yarışı hem genel performansı itibarıyla grubun önünde ama tek yazmak içime sinmedi. En çok bu yarışta zorlandığımı söyleyebilirim, Benyoğum’a da yanına önereceğim atlara da çok fazla inanmıyorum açıkçası. Son karar olarak dört atla geçmeyi uygun buldum.

Yeşil Yol’u yazalım, sentetik performansı çime göre biraz daha aşağıda görünse de eksik koşması için bir neden göremiyorum, mesafenin uzaması da lehine. Babaeski bomboş kalacak olmasa hiç düşünmezdim ama onu da yazalım. Alinazik gelişim içinde, Benyoğum’un kazandığı son yarışta çok ezilmedi, uzayan mesafede daha iyisini yapabilir, son tercihim Alinazik.

 

İlksen’in anormal formda olmasından dolayı Maviş Hanım’ı tek yazamaya cesaret edemedim, yine de Maviş Hanım bu yarışta en kötü ikinci olur.

Buharalı bu mesafeleri zaman zaman çok iyi koşabiliyor, Feracehan ve Kafkaslı’nın kızı Şelela ikilisi de son durumları itibarıyla yazılmalı. Soylugüzel’den kurtulup boş kalabilirse diyerek Nurlutaç ve çok istikrarsız koşmaya başlasa da Şansküpü son tercihlerim.

 

İki tekle oynayacaklar için ilk tercih Kasmanbey olmalı. Kasmanbey çok formda ve en iyi koşacağı mesafeye çıkıyor, Kasmanbey’in özellikle 1200’de düzlük temposu çok diri. İlgilge hariç son yarış kolay geçtiği grup önünde yine kazanmaya çok çok yakındır.

İlgilge istikrarsız yapısına rağmen bu mesafelerde çok potansiyelli bir at, Halis de İlgilge’ye çok iyi biniyor, iki ata kapalı olan bu yarışta yeri  olanlar İlgilge’yi de yazabilir.

 

İstanbul’un en kabız grubun el mahkum çok at yazacağız. Turanhan ve Koçali aynı atmış gibi koşuyorlar, Aksoyak’ın son kaba kum yarışı ölçü değil, sentetiği daha iyi koşar. Muson Rüzgarı bu atları her zaman geçebilir, Deli Ünveren’den dolayı kaçamayacak olsa da zaman zaman yakın bekleyerek de koşabilen Zal ve Dilşeker’i de yazıp geçiyorum.

 

Son yarışında olduğu gibi Paix’i yine tek tutuyorum. Bugün biraz kilo dezavantajı varmış gibi görünse de grup içinde uzun mesafeyi en net ve etkili koşan atın Paix olduğunu düşünüyorum. Üç yaşlıların büyüklere karşı kısa mesafede olan bariz üstünlükleri uzunda yok, uzayan mesafede daha dengeli yarışlar izliyoruz. Bunun nedeni kısa mesafede artan aygır bolluğu ve niteliğinin uzunda olmaması, uzuncu diye Powerscourt gibi bir aygır getirdiler mesela tayları Doğu’da bile Maiden’dan çıkamıyor.

Sonuç olarak, Oratorio’nun her zaman gücünü koşan ve çok net kısa sprint yapabilen yavrusu Paix’nin yine kazanmasını bekliyorum.

En çok çekindiğim at Yiğiter, başka banko tercih edenler herkesten önce Yiğiter’i yazmalı.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,9,3/6,4

2.Ayak: 2,3,1,9

3.Ayak: 4,2,3,8,5,6,10

4.Ayak: 4/1

5.Ayak: 3,6,1,4,2,7

6.Ayak: 2