• 31 Aralık İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 ay, 3 hafta, 3 gün, 10 saat, 37 dakika, 49 saniye önce
Beklentilerinizin gerçekleştiği, sağlıklı bir yıl olması dileğiyle...
 
 
 
Ünalamca - Şahingöz ikilisi form durumu, performans, mesafe ve pist kalitesi gibi yarışın en önemli detaylarında gruba hakim durumdalar.
 
Özellikle Ünalamca'nın orta mesafede bu gruba bariz hakim olduğunu düşünüyorum. Kızılhan'a kaybettiği yarışta elinden geleni yaptı ve bana göre şahane koştu. Düzlükte Kızılhan'a o şekilde yakalandıktan sonra birinci sınıf bir at olmadığı sürece kaybetmeye her zaman mahkum. Bir önceki Kısa Vade yarışında ön grubun bir türlü kesmeyen sert temposunu yakalamak için erken yürümek zorunda kaldı, doğal olarak yarış sonunda biraz eksildiğini gördük. Yine de Agf tablosunda bugün en sert rakibi görünen Catch Money'e net şekilde hakimdi. Bugün Ünalamca'nın daha kontrollü bir yarış yapacağını hesaba katarak kilo farkının çok önemli olmadığını, Ünalamca'nın rakibini yine geçeceğini düşünüyorum. Sultanhan, Tibet, Horasangüneşi vs gibi atlar zaten Ünalamca seviyesinde değiller.
 
Şahingöz'ün orta mesafeye daha yatkın olduğunu düşünüyorum. Gününde olduğu zaman Ünalamca'yı zorlayacak potansiyele sahip. Ünalamca - Şahingöz ikilisiyle ilk ayağı risk edebiliriz.
 
Son koşusunda erekn yürümeyi akıl edip, boş kalınca direnen Sultanhan'ın benzer bir performansı Mösyöspartaküs varken yapabileceğini sanmıyorum. Mustafa Çiçek tereddütü yaşayanlar için Sultanhan'ı neden elediğimi açıklamak istedim.
 
 
 
Yazlalı'nın favoriliği performans itibarıyla gayet normal görünüyor. İki şekilde geçilebileceğini düşünüyorum. Duomo'nun tayı Star Ruby'nin 1600 yarışını ölçü almayalım. Net bir kısa mesafe kum atı, gelişime açık görüntüsü ve düzgün işleriyle İzmir'deki silik görüntüsünden farklı bir yarış koşabilir. Eagle Fly Free kaçabildiği yarışlarda hep sert rakiplere denk geldi, grubun uygunluğu ve ıslak piste yatkın görüntüsüyle son şansı ona veriyorum.
 
 
 
Son koşusunda yetenekli bir taya geçilen Paramparça İzmir'in müzmin Maiden erkeklerinden daha güvenilir bir stile ve güce sahip. Ara veren ve sorunlu görünen Sunny Life'dan çok ekstra bir yarış gelmezse kazanacağını düşünüyorum, bankom Paramparça.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 2,4
 
2.Ayak: 3,2,8,5,7,6,1
 
3.Ayak: 2,6,1
 
4.Ayak: 5
 
5.Ayak: 3,5,2,4
 
6.Ayak: 4,8,2,1,10,9,15,6
 

Cengiz Gürbüz