• 31 Ekim Kocaeli ( Çıkan At )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 3 hafta, 3 gün, 11 saat, 26 dakika, 47 saniye önce

Not: Günün en çok tuttuğum plase atı Zerşina'nın çıkmasına çok üzüldüm, Country Ekspressle birlikte şablondan çıkarıyorum. İkinci ayak Lara'yı ekledim.


Dünkü İstanbul altılısını Bakırcıbey’in öngörülemez çıkışından ve Şehlevent’in son iki yarışının çok gerisinde bir performans göstermesinden dolayı kaybettik, öyle ki Gülenyüz’ü bile ancak boyunla ayırabildi. Hıdden Jewels ve Şehlevent arasında kalmıştım ama Hıdden Jewels’ı tek yazsam bile Bakırcıbey’i yazmak ihtimalim hiç yoktu.

İzmir’i yakaladık ama altılısından ziyade dörtlü ve üçlüler güzel para verdi. Dörtlü ganyan altı liralık şablonla 150, üçlü ganyan beş liralık şablonla 94 lira verdi ,umarım faydalananlar olmuştur. Yamak sıfır yarışından ölmüş Terex’e favoriyken yakalanmak altılı için şanssızlığımız oldu.

 

Ankara’dan gelen Özlenen Gül ve Bozkızı ikilisini önde tutuyorum. Her ikisi de Kocaeli dişi sınıfı için gayet yeterli bir performansa ve potansiyele sahipler, mutlaka  yazılmalılar. Bozkızı boş kalma imkanı da bulabilir, yarışta öne ısrar eden bir at yok, Koşanefelerin tamamı yakın bekleyen kısraklar.

Son olarak Koşanefe’nin yetenekli kızı Parola’yı da yazarak, hafif riskli şekilde ikinci ayağı geçiyorum. Parola gününde olduğu zaman bu tip gruplarda her zaman iddialı olabilecek potansiyele sahip, son yarışı da geyet iyi, kilosuna çok takılmamak lazım.

Çekindiğim tek kısrak Lara, en azından beşlilere yazılabilir.

 

Red Rebel ,Perfect Yıldız, Ebru Queen ve Fato Ana dörtlüsü yarışın tempoya doğrudan etki edecek isimleri, gidişat anlamında çıkarılabilecek en faydalı sonuç yarışın en iyi atlarından Red Rebel’ın muhtemelen kaçamayacak olması ve şansının azaldığıdır.

Banko tercihimi Çokçok’un torunu Ünlüoğlu’ndan yana kullanıyorum. Ünlüoğlu tam mesafesine çıkıyor ve yakın bekleme yarışına çok iyi adapte oldu, rakipler de dişine göre, Kocaeli pistini yadırgamaması halinde bu atları geçmeye çok yakındır.

 

Veliaht Betül’ün aradan etkilenebileceğinden korkuluyorsa yarış zor bir hale geliyor. Eğer son ikinciliğindeki tay sahada olacaksa kazanmaya çok yakın ama hem verdiği ara hem bozuk galobu biraz ürkütücü. Kocaeli’de özellikle iki yaşlı galoplarının tamamının manipüle edildiğini düşünsem de güvenemiyorum.

Kısa mesafede en azından Maiden’dan çıkabilecek ve sahada uzun süre kalabilen taylar veren Blamina’nın torunu Olıve Eyed’in Royal Abjar’dan verdiği Zerşina’nın Kocaeli’deki ilk yarışı bu grup için gayet yeterli. İzmir’in kaba kumundaki başarısızlığından sonra Kocaeli’nin hafif pistini sevmiş görünüyor. Özellikle Veliaht Betül’ün eksilmesi durumunda mutlaka mücadele içinde olacak. Sonuncu at çıkmasına aldanmayınız.

Daha sonra Country Express, Yasmin ve Kim üçlüsü de sağlam oyunlarda olmalı.

 

Tay Palma potansiyelini bulmaya başladı ve bu grupta favori olmayı hak edecek yarışlar koşuyor.

Bir önceki 1200 yarışında en az Tay Palma kadar koşan Kalaycıkaya ve uygun grupta Halenay ikilisi daha sonraki tercihlerim.

Berkebey ve Kutlukhan yarışın iki tane potansiyelli kaçak ismi. Olur da biri boş kalırsa çok tehlikeli olabilir, özellikle Berkebey… ikisini de yazmak bana daha sağlıklı geldi. Son olarak Nurlutaç ve tam mesafesine çıkan Hong Kong-Sivaslı Musa ikilisini yazıp bitiriyorum.

 

Professor’un bu gruptan farklı bir kumaşı var ve kumu çimden çok daha iyi koşacağını düşünüyorum. Anne kardeşi Rumet’in Ankara pistinde yaptıkları ortada, Madame Castelo özellikle kaba kuma kıymetli bir anne. Professor’dan bu grupta mutlaka bir şeyler beklemek lazım.

Daha sonra son yarış performansıyla kalan grubun net favorisi Apalba da biraz uzun mesafeye rağmen yazılmalıdır. Ufaltmak isteyenler için bu ikili yeterli görülebilir.

Pin Up Koaceli performansı itibarıyla beklediğimin altında kaldı ama Yanagoska’nın erkek yavrusudur, bu kadar zayıf bu grupta bir şans daha verilmeli.

Bol şanslar..

1.Ayak: 6,3,2,4,5,9

2.Ayak: 6,4,2,9

3.Ayak: 4

4.Ayak: 5,6,4

5.Ayak: 3,7,1,10,4,2,9,6

6.Ayak: 4,7,,12