• 31 Mart İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 2 hafta, 5 gün, 21 saat, 39 dakika, 31 saniye önce

Son yarışı baştan aşağı hayal kırıklığı olan Manzara, Kocaeli pisti bile olsa umarım bir daha kaba kum koşulmaz.  Sentetik – çim ve tercihen 1500 üstü ışık veren bir kısrak, uzun ve etkili bir sprinti var, üçlü döneminin biraz daha etkili olacağını da düşünebiliriz.  Sentetikle ilgili bir sorun yaşamadığı takdirde bu grupta çok etkili olacak.

Resurrection’un ilk kez koşacağı sentetik perfrmansıyla ilgili en somut veri aygır babasının Dıstant Relative oğlu Mali olması. Annesi çok silik bir kısrak, dolayısıyla Resurraction’un sürat yeteneğini Mali ve Distant Relative geçişine bağlayabiliriz. Hal böyleyse sentetikte iyi koşması lazım, yarış gidişi, grup ve mesafe gayet uygun.

Diğer tayların hiçbirinde yetenek kırıntısı göremediğim için, sentetiği koşmaları durumunda gruba hakim olabileceğini düşündüğüm iki tayla risk aldım.

 

Rıght Hunter orijini, Aracı faktörü, fiziği, yeterli ve dereceli işleriyle mesafe problemli ve zayıf tayların oluşturduğu bu grupta net favori görülmeli.

Yarışın en performanslı tayı Magic Ramper dominant geçişli bir mesafe limitine sahip, Rıght Hunter olmasa tecrübesi ve grubun uygunluğu dolayısıyla belki yazabilirdim ama Rıght Hunter’ın en asgari hali bile uzunda Magıc Ramper’dan iyi olmalı. Diğerlerinden bahsetmeye gerek duymuyorum. İlk yarış amatörlüğünü yaşamayacağı ve iki taraftan da yatkın göründüğü mesafede Rıght Hunter bankom oldu.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,1

2.Ayak: 2,6,5,1,3,4,7,11,10

3.Ayak: 7

4.Ayak: 1,3,2

5.Ayak: 1,7,2,,9,4

6.Ayak: 1,7,2,3,9,10

 
Cengiz Gürbüz