• 31 Mayıs Ankara ( Düzeltme )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 10 ay, 2 hafta, 5 gün, 20 saat, 56 dakika, 51 saniye önce

İkinci ayak 6 Uçan Reis değil; 8 Uçanateş yazılacak, düzelttim:



İlk ayakta taylar denk görünüyor. Orijin olarak çıkış beklediğim atların henüz tam anlamıyla hazır görünmemesiyle tercihimi çok attan yana kullandım.

Şanslı bulduğum cazip iki isimden bahsedip sıralamayı şablona bırakıyorum. Hemen hemen bütün yavrularına ağır çim – orta mesafe yeteneği aktaran Matra 66’nın kızı Bahtışen’in tayı Mahzunkral için pist koşulları şahane. Adana’daki ilk yarışı fena değildi, yeterli ve düzgün işleriyle iyi koşacağını düşünüyorum.

Kıırmhan / Şerife1 çaprazına sahip Ezharbey, özellikle ikinci anne Şerife 1’in çabukluğunu göstermese de dengeli ve düzgün bir kısa mesafe orijinine sahip. Gelişen tecrübesiyle yarışın içinde olacaktır.

 

Yarışın iddialı atlarının tamamında pist veya mesafeye bağlı kusurlar varken Kainat için bütün şartların ideal olduğu bir yarış.

Rakiplerin pist ve mesafe koşulları içinde Kainatla kıyaslamasını yapmaya çalışalım. Kainat’ın istikrarı ve ağır çim performansı kusursuz. Bugün onu geçecek atın hem gücü Kainat’a yakın hem de ağır çimi iyi olmalı. Ancak sezon ortalarında form tutabilen İ Saw The Sun için henüz erken olduğunu düşünüyorum. Gıpsy Danger’ın orta mesafesi daha iyi, Kainat’ı geçebilecek çim ve mesafe performansı yok. Ocean Seraph, Kainat ile birlikte bu piste en yatkın isim ama arada belirgin güç farkı var. Kainat eksik koşmadığı sürece Ocean Seraph’a kaybetmez. Black Chınese ota mesafe ve kuru çim atı. Yarış görüp Halis binmiş hesabıyla epey tutulduğunu görüyoruz, Kainat’ın net gerisinde olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki Halis’in Kısrak Koşusu’nda Let Her Go da dahil olmak üzere Adalı tercihinin sebebi bence ikinci koşuda Tancan Bey’e binebilmek. Blue Moonlight’ı pist koşulları ve Kainat gerisinde performansı dolayısıyla eledim. Beleki’nin pist mesafe ayrımı yok ama Kainat düzeyinde bir at değil.

Sonuç olarak Ankara bankomuz Kainat oldu.

 

Eylülcemre Cuvee’nin süratini annesinin de yeteneğiyle her türlü piste taşıyabiliyor. Pist koşullarına rakibi Order Of The Ross’daha yatkın oluşuyla ikinci bankoya ihtiyaç duyanlar Eylülcemre’yi değerlendirebilir.

Rakibi Order Of The Rose.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 11,8,4,6,5,7,9,3

2.Ayak: 1,5,3,4,8,2

3.Ayak: 5

4.Ayak: 3,,4

5.Ayak: 3,1,5,7

6.Ayak: 7,2,3,1,10

 
Cengiz Gürbüz