• 31 Mayıs Elazığ

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 4 hafta, 10 saat, 52 dakika, 21 saniye önce

Dört beş programdır yakama yapışan ilk ayak lanetinin oyunlara etki etmesini istemiyorum. Yani bundan korkarak oynarsam ilk ayağa en az altı yedi at yazmam gerekir ki bana göre programın anahtarlarından biri ilk ayak. Az atla geçilebileceğini, risk almaya değer olduğunu düşünüyorum. O yüzden, önde tuttuğum atları şablona yazıp, çekindiklerimi de belirterek geçeceğim.

King Sailor özellikle 1200’de yetenekli ve çok istikrarsız bir at. Yarışını yaparsa kazanmaya çok yakın buluyorum ama Elazığ’da bir yarışiını görmeden risk almak istemedim. New Alaçat boş kalabildiği her yarışı zorluyor, bugün yine boş kalabileceği bir yarış bulmuş, grup da uygun.  Nikolayev’in son yarışını beğendim, biraz ters mesafeye ve sert gruba rağmen bir ara kazanırsa girmesi 1200 ve bu grup için çok kıymetlidir. Kısa arasında ciddi bir sorun yaşamadığını umarak son tercihim.

Yarışın tehlikeli atları Bayramoğlu, Esenpoyraz, Mascherano ve Bahçeşeşehirli. Bayramoğlu tipinde, virajı en geri dönen ve sadece düzlüğü bekleyen atların şansı Elazığ’da zayıf, ancak ön grubun aşırı durduğu bir yarışı kazanabilir ki New Alaçat’ın o kadar duracağını sanmıyorum. Bahçeşehirli’nin kısası bu grubu geçmeye yeterlidir ama bozuk durumu ve Elazığ’da ilk yarışı olduğu için eledim. Öne çıkamaması da bence olumsuz etkileyecektir. Mascherano’nun start çıkışı 1200’de öne gelmek için yetersiz, bekleyerek çok etkili olamıyor.  Yakın giderek koşan Esenpoyraz’ı da New Alaçat’ı atlayıp yarışı bitirmesinin zor olduğunu düşünerek eledim.

Yani sonuç olarak şunu söyleyeyim, Elazığ’ın 1200 yarışları eleme yapmaya müsait olduğu kadar yarış içindeki küçük detaylara bağlı olarak karışmaya da açıktır. Benim üç at vermem diğerlerini hiç tutmadığım anlamına gelmez. Ama yüksek ihtimallere göre tercih yapmak zorundayız ve ben ilk ayağı risk almak için mantıklı buldum.

 

İkinci ayakta vasat taylar var, hiçbirine tam olarak güvenemedim, çok at yazıyorum.

 

Tekçapkan’ın öne gelip gelemeyeceği yarışın en kilit noktası. O Ses ve Yalnızkartal’dan kolay kurtulabilirse ( Yalnızkartal’dan daha seri ama  O Ses sorun yaratabilir ) yarışı bitirir. Hozanbey’in kısası uzuna göre çok daha iyi, net şekilde mesafe ayıran bir at, Tekçapkan kolay boş kalamazsa çok şanslıdır. Bir iki yarıştır geri giden Vağon yarışını yaparsa tam mesafesinde tehlikeli. Dilaverağa ve Usbey ikilisi de yazılmalıdır.

 
En pis yarış dördüncü ayak. Mizginhat için mesafe biraz uzun, Çeko ya da son yarışını kaçan atın dibine yapışarak kazanan Grand Bosphorus erken sıkıştırırlarsa Mizginhat zorlanabilir. Doğu’da kaçak atların uzak kazandığı yarışlara çok fazla anlam yüklenmemeli. Boş kalan at, biraz da grubunu bulduysa, sprint yapmaya dermanı olmayan atları çok kolay geçebiliyor. O yüzden Mizginhat’a çok fazla güvenmiyorum. Kısada çok sert gruba çıkan ve ne olduğunu anlamadan yarış biten Ettore bu sefer grubun uygunlaşması ve mesafenin uzamasıyla tehlikelidir. Çeko ve Gülşilan da bence yarışın yazılmazsa olmaz atları.

Grand Bosphorus’u mesafe uzun diyerek eledim.

 

Banko tercihimi, hem yarış gidişinden hem son yarışındaki formda görüntüsünden ötürü Aigai’den yana kullanıyorum.

Yarışın iki tane sert kaçan atı var: Doğa Maria ve Golden Countess. Doğa Maria uzun süren durgun döneminden boş kaldığı bir yarışla kurtuldu, bugün tercihli start çekmiş, ne olursa olsun öne gelmek için zorlayacaktır. Golden Countess da ne olursa olsun önce öne gelmeye çalışan, çok daha seri bir at olmadığı sürece ısrar eden bir at ve Doğa Maria’dan daha seri. Yani bu ikiliden birinin ‘’ sen git ben durayım’’ şeklinde koşacağını sanmıyorum.

Kolay şekilde yakın gidebilen Aigai için bu tip bir gidişat çok uygundur, virajla beraber numarayı alabileceğini düşünüyorum. Son yarışını çok beğendim, sahip değişitirmek yaramış, 1200’de bile Doğa Maria’yı gelip yakaladıysa 1900’de çok daha şanslıdır. Beklemecilere kıyasla da Hulin’den mesafe performansı Ayseltay’dan form durumu daha iyi. Sonuç olarak Aigai bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9,5,4

2.Ayak: 6,4,2,3,8,9,5

3.Ayak: 3,2,4,5,1

4.Ayak: 3,6,7,1

5.Ayak: 1

6.Ayak: 4,3,2,10,8

 
Cengiz Gürbüz