• 31 Ocak Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 3 hafta, 5 gün, 6 saat, 19 dakika, 1 saniye önce

Adana’da para yapar gibi görünen bir program var, cazip bir bankoyla yüksek hedefli bir oyun hazırladım, umarım başarılı olabiliriz.

 

Prınce Of Thesouth’u ana banko olarak tercih ediyorum. Luxor ve kaba kum ikilisi pek başarılı olmasa da, özellikle kısaya çok yatkın, yüksek seviyeli pedigrisi ve grubun uygun olmasıyla risk edilebilir diye düşünüyorum.

İkinci annesi Tarabya özellikle 1200 – 1400 civarı boş atı olmayan, genel olarak her piste uyum sağlayabilen yavrular vermiş bir kısrak. Birce, Yosun, Clericuzio hep bu sülalenin çıkardığı, yarış ve hara performansının tamamında kısa mesafede güzel yapmış isimler ki Clericuzio’nun babası Scarface olmasına rağmen kısaya daha yatkındı.  Luxor’un Tarabya’nın kızı Aria’dan verdiği Prınce Of Thesouth’un da özellikle 1200 ve Şart-1 için çok uygun olduğunu düşünüyorum. Galopları kötü değil, 800/50 ye düşürebilen tek tay olmuş, muhtemelen ayak çabukluğu da var, yarış başında iyi yer bulup çok etkili olacağını düşünüyorum, bankom.

Desalotur’un da güzel pedigrisi var, Perhane ile aynı kısrak sülalesinden geliyor, elemenin riskli olduğunun farkındayım ama hem Prınce Of Thesouth’un 1200 yeteneğine olan inancım hem de idman performansı anlamında daha çok beğenmem tercihimi bu yönde kullanmama neden oldu.  Dubrovik ve War Reason ikilisinden de biraz çekiniyorum, başka banko tercih edecekseniz bu üçlüyü önerebilirim.

 

İkinci ayakta Royal Ashley Urfa’dan bozma bu grupta, yine muhtemelen boş kalacağı şartlarda yarışın net favorisi. Natıonal’ın yarışları fena değil, en azından grubun kalanına oranla bir potansiyeli var, önce onu yazalım. Gunner’ın galopları güzel olmuş, uzun süredir ortalıkta yok ama bu grupta dikkat etmek lazım. Whıte Crest, Falez, Cash Out ve Ottoman Slap sıralaması yarışı kapatır.

 

Fülane ve Güldiken’i ayırmıyorum, boş kalınca anormal dayanan Kalender Kız da sigorta olsun. Gülruh Hatun ve Bilgilikız ikilisi boş bırakırsa dayanabilir. Jekfer’e bu mesafeler uzun geliyor gibi, eleyip çekindiğim tek at o oldu.

 

Flyıng Bırd aradan eksiksiz dönecekse kolay kazanır, günün banko adaylarından bir tanesi de o, bu eküri hazırlamadan at koşmuyor. İkinci tek için düşünülebilecek atlardan bir tanesi.

Auf Wiedersehen çok iyi duruma geldi, Seboş ve Külünk Sultan gibi yarışın yaşlı atlarını geçeceğini düşünüyorum. Mıss Melody boş kalabileceği her yarış bu grup için tehlikelidir, iyi çıkarsa bozacak at yok.

Baboushka’nın bence kaba kumu eksik.

 

Shamardal , Halling gibi birinci sınıf aygırları pedigrisinde barındıran Ravzan, iki Şart-1 de de 600/36 1200/17 seviyelerine inebilen tek tay ki bu dereceleri koşmadan yapmak kolay değil, kazanır gibi geliyor bana. Ahmet Çeliğin bindiği Seismo tayının uzuna biraz daha yatkın olabileceğini düşünürsek Ravzan’ın şansı çok fazla, son banko adayım Ravzan.

Malerba, Pısces, Gıkga Heart ve San Jose kısaya yatkın pedigrileri ve benzer hazırlıklarıyla rakipleri , eğer Ravzan tek yazmayacaksak burası çok at olmalı.

 

Cengo bu sefer bitiremeyebilir, hangi yarışta kesip hangi yarışta devam edeceğini anlayamaz oldum. Jekfer’e karşı bile bazen zor dayanabiliyor. Singapur Prensi gibi bu grup için iyi bir orta mesafe atı varken güvenmek istemedim.

Çağlarkan, Kalycıkaya, Aşk ve Gül, Anadolukan ve Adalı Halil daha sonra.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 4,6,9,1,2,8,10

3.Ayak: 1,8,2

4.Ayak: 2/7,8

5.Ayak: 7/2,3,5,8

6.Ayak: 9,10,6,14,13,1,12