• 31 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 8 ay, 3 hafta, 2 gün, 20 saat, 47 dakika, 32 saniye önce

İyi bir az atlı yarış programı var, denk yarışlardan oluşuyor, çoğu yerde sonucu yarış gidişi belirleyecek.

İlk ayakta Yiğitşah – Saklıkız ikilisini gruptan ayırdım.

Yiğitşah iyi bir çim kumaşı taşıyor. Form ve stilini yarış kazanacak seviyeye net olarak getirdi. Uzayan mesafe avantajı ve doğru jokey tercihiyle yarışın tartışmasız favorisidir.

Saklıkız anne tarafındaki kaliteyi Tamerinoğlu’nun mesafe gücüyle birleştirmiş, sınıf yarış potansiyeli vaat eden bir kısrak. Gördüğü iki yarışla birlikte 1400’e uzayan mesafede optimum gücünü gösterecektir. İhmal edilmemeli.

Atmaca’nın kısa arası var ve işleri oldukça eksik görünüyor. 1400 metrede tabelaya koşacağını düşünüyorum.  Akyele öne çıkardığımız ikiliye diş geçirebilmesi için ebence biraz daha tecrübeye ihtiyacı var.

 

İkinci ayağı Navona-Lorenzo ikilisiyle kıstım.

Oğlum Meriç ve King Çınar jokey müdahalesine ihtiyaç duymadan sertlik yapıp tempo yükselten atlar. Hızlı tempolu bir düzlük düşünmeliyiz.

Navona henüz kazanmamış olsa da sezon başından bu yana iyi gruplarda vites yükselterek geliyor. Mesafe, tempo ve rakip kalitesi anlamında tam bitr hedef yarış yakalamış olup şanssızlığını kırmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Mesafenin etkili isimi Lorenzo da kesinlikle ihmal edilmemeli. Tractor’un dört yukarılara dün yaptıklarını gördükten sonra üçlülere çok daha özenle yaklaşmak gerekir. Lorenzo da Tractor’a paralel sonuç alabileceği bir grupla koşuyor.

Bol şanslar…

 

1.Ayak: 5,8

2.Ayak: 5,3

3.Ayak: 1,2,8,9

4.Ayak: 3,2

5.Ayak: 1,4,2,3,6

6.Ayak: 9,3,1,4,8,,6,7,10,11


Cengiz Gürbüz