• 31 Temmuz Elazig

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 3 hafta, 6 gün, 17 saat, 26 dakika, 40 saniye önce

Elazığ’da biri alternatif olmak üzere iki banko önereceğim, Gobaklı ve New Alaçat… Ana banko olarak hangisini tercih edeceğim konusunda epey zorlandım ve biraz da hissi olarak Gobaklı’da karar kıldım.

 

Gobaklı’yı son yarışında uzun aradan sonra ilk kez bu kadar beğendim. Semetey Oğlu’nun ve bir tık üst grup olarak kabul edebileceğimiz atların yanında son yüze kadar öndeydi ve bir anda hepsine birden geçilerek dördüncü oldu. Bugün Lider Doğan ile önde takışabilir gibi görünse de rakibinden daha seri ve ısrarlı olmasıyla öne geleceğini düşünüyorum. Lider Doğan son yarışında iki giderek etkili oldu ve Gobaklı’ya bir yerden sonra izin verecektir. Boş kaldığı zaman Gobaklı için tempo çok önemli değil, yeter ki iyi durumda olsun. 600 / 42 sonu 29 güzel son sprintiyle kazanmasını bekliyorum.

 

Peekey benim de favorim ama dikkatimi çeken iki tay daha var. Country Reel’in Elazığ için iyi bir kısraktan verdiği Deligöz çok süratli bir tay olabilir, dikkat dilmeli. Sonra, Ankara’da etkili olamasa da yeterli kumaşıyla Asya Stark.

 

Moonbow’un yanında bile yarış bitiren New Alaçat bugün kolay boş kalabileceği şartlarda kolay kolay kaybetmez gibi görünüyor. Rakipleri bence geriden gelen atlar değil, ön grup yarışı koşabilen atlar. Ezberbozan, Metinbaba ve zaman zaman çok kolay tempoda ön gruba sokulabilen Maruf Bey rakipleri.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,8,6,5,7,9,2,12

2.Ayak: 1

3.Ayak: 5,2,1

4.Ayak: 1,6,5,3,4,7

5.Ayak: 12,10,9,3,1,6

6.Ayak: 5,,2,4,7

 
Cengiz Gürbüz