• 3 Ağustos Ankara

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 8 ay, 3 hafta, 1 gün, 1 saat, 48 dakika, 23 saniye önce

Yeni jenerasyon araplar arasında iyi başlangıç yapan Baba Mevlüt yavrusu Başkasap, aynı zamanda istikrarlı ve kazanan at üreten bir anne familyasına sahip. İşeri gayet düzgün ve diri görünüyor. Mesafe ve grup koşulları olarak son derece iyi bir başlangıç yarışı yakalamış. Kazanarak başlayacağına inanıyorum, bankomdur.

 

Hermione Granger için 1400 metre uzun bir mesafe. Bu agf ile 1400 metrede eksileceği beni mgözümde kesin olan bir taya güvenmek istemiyorum. Orijin kalitesi iyi olup çıkış kondisyonuna ulaşmış taylar da var. Yıkmayı deneyeceğim, rakipleri şablondadır.

 

Dördüncü ayağı Bilirhan – Kesin Tay ikilisiyle kıstım.

Bilirhan’ın çimde net bir stili ve yeteneği var. Düzlüğe kadar iyi saklandığı zaman başladığı an ve sonrasındaki iki yüz metre bitirici bir yürüyüşü var. Abiş bu stile çok doğru binen bir jokey. Bilirhan-Abiş ikilisine güvenerek muhtemelen önüne alacakları Kızılok-Alsafyam ikilisini ayıracaklarını düşünüyorum. Düzlük başından ortasına kadar sermaye tüketen bir başa geçme mücadelesi olacak. Bilirhan bu pozisyona hakim olsa bile geriden gelen iyi bir ata ihtiyaç duyabiliriz.

Bursa’dan gelen Keskin Tay, bir ayı aşkın süre ara verip bu gruba eş değer tayların yanında yarış gördü ve fena koşmadı. Bugüne gelinen süreçte oldukça düzenli ve yeterli işlerle hazırlanıyor. Ankara’ya uyumu tamamlanmış durumda. Mehmet Kaya’nın kurnazlığı ve atın bekleme yeteneği 1400 metrede ve söz konusu yarış gidişinde dikkate alınmalıdır.

 Bol şanslar…

 

1.Ayak: 1,5,2,3,6,8,9

2.Ayak: 3 (Başkasap)

3.Ayak: 2,3,5,6,7,1

4.Ayak: 1,2

5.Ayak: 4,9,2,6,5,3

6.Ayak: 1,8,9,6,2,3


Cengiz Gürbüz