• 3 Ağustos İstanbul ( Düzeltme 2 )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 8 ay, 3 hafta, 2 gün, 15 saat, 45 dakika, 5 saniye önce

Üçüncü ayak Penguen eklendi.


İlk ayakta numara hatasını düzelttim.



Magic Ramper
esasında bu grubu geçmesi gerekir ama stil itibarıyla ne uzunu ne kısası güven veren, sadece vasat bir tempoyu korumayı becerebilen bir at. Tek yazmak istemiyorum.

Kolay şekilde kaçabilme şansı olan Lıons Rose ve mesafe biraz uzun olsa da gruba yeterli kumaşıyla Balıstıc Bullet rakip tercihlerim.

 

Alıcıkuş’un sentetiğe de çok iyi uyum sağlamasını bekliyorum. Ekürilerin ağırlığı, tayın süratli pist performansının bence aldatıcı şekilde eksik görünmesi Alıcıkuş’u yüzde sekizlere kadar geriletmiş. Favorim. Desen koştukça gelişim gösterdi, tıpkı abisi Parpali gibi iyi yer tutup teşviğe de çok çabuk cevap veriyor. Kendi sınıfı için fark yaratan stiliyle yine etkili olacaktır.

Estigeçti, Beyzayar ve yarışın kaçabilecek tayları Göldem, Mira Mira ikilisinden daha seri olanı Göldem ilaveleri yeterlidir.

 

Birkasım yarışıyla ilgili olarak, bu senaryoyu defalarca izledik ve Birkasım düzlüğe kadar ellenmeden bırakıldığı her yarış kazanan taraf oldu. Ekstra bir tavşan yazılmadığı sürece bu atların Birkasım’ı bozmaya ne tempoları yeter ne de stilleri buna müsait. Bir yıl ara veren Storm Girl’e de direneceğini düşünüyorum. Eski hali olsa bile, Birkasım’ın boş kalmış haliyle kıyaslama yapacak olursak benim tercihim Birkasım.

 

Bay Emir ne kadar gücü fazla olursa olsun kaçamadığı zaman zorlanan bir at. Yani Bay Emir yüzde 70 çıkacak ve beklemek zorunda kalacaksa bence yıkılmaya değer. Karaberk’in sürati ve direnci bazı atların şansını azaltıp bazılarınınkini arttıracaktır. Yine de Bay Emir favorim.

İlk kez çim bulan Uçanbilgin kısa sprint yarışını çok başarılı koşabilen, orijin yapısı itibarıyla çime de çok yatkın bir at. Kesinlikle gözden kaçırılmamalı. Bombacan’ın bu grupta çimi de yapabileceğini düşünüyorum. Bay Emir’in eksik koştuğu hesabıyla grup Bombacan için çok uygun. Starbir ve iyi olduğunda hakikaten iyi olan Sinanlı sonraki tercihlerim.

 

Şirinim tartışmasız şekilde grubun en yetenekli ismi. İlk yarışında gösterdiği kısa sprint kabiliyetiyle bu zayıf grubu geçmeye çok görünüyor. Alternatif banko olarak değerlendirilebilir.

İlk kez koşacak, süratli pedigrili taylar Cafe Latte ve Elagözlüm, Şirinim’in eksik koşması durumunda şanslı olabilecek taylar ve oldukça cazipler. İki tayı da gözden kaçırmayalım.

Sonra tecrübeli taylara şans verilebilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,3,6

2.Ayak: 3,7,1,4,5

3.Ayak: 4,1,6,7,9,8,2

4.Ayak: 3

5.Ayak: 1,8,2,7,9

6.Ayak: 11,,3,4,10,6,2


Cengiz Gürbüz