• 3 Aralık Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 3 hafta, 14 saat, 10 dakika, 54 saniye önce

Çokçok’un torunu Ünlüoğlu 1400 ve altında kalan bütün mesafelerde bu grubun üzerinde bir at.  Bugün kilo dezavantajına var gibi görünse de önde boş kalabileceğini ve bunun kilo dezavantajından daha değerli olduğunu düşünüyorum. Son yarışlarında yakın beklemeye başlayan Peri Beyi hariç öne gelen at yok denilebilir. Bu şartlarda Ünlüoğlu’nun bu atlara yakalanmayacağını düşünüyorum, bankom Ünlüoğlu.

 

Tay Palma’yı son koşusunda çok daha sert grupta tek önermiştim ama hiçbir şey koşmadı. Grubun sert gelmesinden ziyade gücünü koşmadığını düşünüyorum. O grupta bu kadar etkisiz olacak bir at değil, bugün rakipler inanılmaz uygunlaşmış durumda, Doğu yarışı seviyesinde bir gruba çıkacak ve kazanmaya çok yakındır. Sigorta olarak Kalaycıkaya yazılabilir, Kalaycıkaya grubun dişi atların oranla bir tık üst seviye yarışlar koşabiliyor, Tayl Palma’nın eksik kalma ihtimaline karşı onu da yazıp geçebiliriz.

 

Botan Vadisi ve Splendor ikilisi bu grubun her zaman kapalısı olarak görülebilir.

 

Oytuntay ve Cengo kaçacaklar. Cengo’nun start çıkışı daha iyi, Oytuntay’ın Doğu’da öne çıkmadığı zaman da etkili olduğu yarışlar var, dolayısıyla bugün Cengo’nun dibine yatacağını düşünüyorum. Bu ikiliyi ayırmamak lazım, Oytuntay yanındaki ata hedeflendiği zaman çok inatçı olabiliyor.

Kapamak için bu yarışın hepsiye kadar yolu var, öndeki atların çıkabileceği tempo yarıştaki bütün atları belli ölçüde şanslı hale getiriyor, o yüzden yeri olanların hepsi demesi en mantıklı olanı.

 

Runner Bull pedigri kalitesi olarak beklenen yarışları koşmasa da bu grupta mutlaka favori olarak görülmeli ama yüzde 57 de biraz fazla açıkçası. Biraz kıpırdayan bir taya kaybedebilir ki rakipleri de çok vasat değil.

Dynaformer torunu Başyiğit kaba kuma çıkınca hemen kendini gösterdi, Runner Bull’dan çok geride bir tay değil ve mesafenin de kısalması lehine. Süratli kısrak Rastaban’ın Yonaguska’dan verdiği Scamp özellikle iki yaşlılığında ciddi bir potansiyeli taşıyor ama eşgal ben Yonaguska’ya pek benzetemedim. Yonagsuka’nın kum koşan tayları daha çok doru renk ve uzun burunlu bir eşgale sahipler. Ne olursa olsun fena olmayan ilk yarışı ve iyi galoplarıyla yazılmalıdır. Mortodela son tercihim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,5,6,4,3,2,1,7

2.Ayak: 2

3.Ayak: 4,1

4.Ayak: 5,8

5.Ayak: 5,2,3,1,6,7,4

6.Ayak: 9,1,11,8