• 3 Aralık İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 3 hafta, 2 gün, 1 saat, 40 dakika, 50 saniye önce

İlk ayak Paix tek tutuyorum. Paix hem genel mesafe performansı hem son iki yarışı itibarıyla bu grubun önünde. Buün Halis’in istikrarlı bir atta olması ve Paix’e apratnti binmesiyle beşinci at durumuna kadar gerilemiş ama kesinlikle bu grupta beşinci çıkacak bir at değil. Son koşusunda Hışman yarışın yavaş gitmesiyle erken yürütmeyi tercih etti ve bana göre yanlış bir tercihti. Paix tempo ne olursa olsun düzlüğe kadar beklemesi gereken bir at, kısa bir sprinti var. Bugün Şart-5 bir yarışta bulabileceği en uygun grupla koşacak. Yarışın favorisi Allshanti biraz Halis’in de etkisiyle bu kadar favori çıkıyor. Paix’in mesafe kalitesi olarak Allshanti de dahil olmak üzere grubun üzerinde olduğunu düşünüyorum. En çok Chas İn’den çekiniyorum ama onun da son iki yarışında geçen sezonki yarışlarını koşmadığını düşünüyorum. Bugün uzayan mesafe lehin e gibi durmasına rağmen elemeyi tercih ettim.

Paix’in aprantisi Onur Yıldız benim beğendim bir apranti.  İstanbul’da Lıght Foot Bursa’da Perfect Yıldız ile kazandığı yarışlarda teşvik yeteneği, kamçı kullanımı ve yarış okuması itibarıyla gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Bugün Paix’e de jokeyden farksız bir şekilde binecektir. Bu grupta beşinci at yakalamışken Paix risk edilebilir. ( Agf 13, Ganyan 3.60, beşinci at )

 

Cömertkan, Habilden ve Demircenk üçlüsüyle ikinci ayağın kapatılabileceğini düşünüyorum. Habilden son koşusunu kolay kazanmasıyla çok öne çıkıyor ama Ajda’nın torunu Cömertkan’ın potansiyel itibarıyla en az Habilden kadar iyi bir at olduğunu ve kesinlikle elenmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Demircenk  sentetiği de çim kadar koşacaktır, grup çok uygun, onu da yazalım ikinci ayak kapalı görülebilir.

Nevcihan’dan çok soğudum . Favori çıktığında yetiştiremez diye ne zaman rakip yazdıysak kazandı. Son koşusunda çok uygun grupta alternatif tek önermiştim ve yarışa hiç karışmadı. Çok sahtekar bir at, bugün grup da çok uygun değil, Habilden, Cömertkan orta mesafede  Nevcihan için iyi atlar. O yüzden bugün elemeyi tercih ediyorum.

 

Sabıka 73’ün torunu Alinazik son iki yarışında yeterli pişkinliğe ulaştı ve 1500’e çıkan mesafede biraz daha etkili olabileceğini düşünüyorum, en sert rakibi son koşusunda üç boy önünde bitirdiği Yalçın. Günün banko adaylarından bir tanesi Alinazik.

Yalçın da gelişime açık bir pedigriye sahip, Malke.13’ün torunu. Henüz ikinci yarışında Alinazik’e karşı çok ezilmedi, bugün daha iyisini koşabilir.

Sezonun en kabız atlarından Tetina’yı bu ikilinin gerisinde görsem de yarış tecrübesiyle, kapalısı için yazılabilir.

 

Daily Mail son koşusunda start verilirken şaha kalktı ve makinadan hiç çıkmadı. Kronik bir sorun olacağını zannetmiyorum çünkü starttan çıkma sebebi şaha kalkmasıydı. Bugün çok ağır favori çıktığı son iki yarışından daha uygun bir grupla koşacak ve kazanmaya çok yakındır.

Hep iyi ve benzer taylar veren Anakraliçe’nin Dehere’den verdiği Caharkala henüz gerçek gücünü koşmadı ama bugün çok uygun bir gruba çıkıyor. Anakraliçe’nin tayları genel itibarıyla geç gelişen ve Ateşinkızı hariç kaba kuma ve uzun mesafeye biraz daha yatkın taylar. Caharkala’nın artık üçlüye dönmeye yaklaştığımız bu dönemde çok uygun rakipler arasında şansı çok yüksek. Ufaltmak isteyenler için birinci tercih bu ikili olmalı.

Daha sonra yine Halis etkisiyle çok abartılan Blue Kıng başta olmak üzere çabuk yürütebilen yapısıyla Bekirim ve Selcan’ın tayı Champs Lıon ikilisi yazılabilir.

 

Tabelada Ghost Warrior ilk atım, mesafesine çıkıyor ve uygun grup yakalamış. Hışman Çizik’in böyle kısa sprinti olan atlara çok iyi binmediğini düşünüyorum. Çok heyecanlı bir çocuk, yeterince sabırlı olamıyor, hele ki kaçak bir ata biniyorsa yarış gidişatını çok etkileyebiliyor.  Ghost Warrior’un da gruba karşı dominant bir yapısı yok, o yüzden bu yarışa çok at yazmak lazım. Zaten buraya kadar çok büyütmeden geldik ve son ayağı da üç at kapalı tuttuğum için kaşınmaya gerek yok. Sıralamam şablonda.

 

Son ayak Memedim ne kadar şanslıysa, ters mesafeye çıkmasına rağmen kalitesiyle Mıdnıght Magic de o kadar şanslıdır. Memedim’i bu kadar favoriyken Mıfnıght Magic’in yanında tek yazmak hiç mantıklı değil. Son yarışına inanmadığım Black Wasp’ı da yazarsak kapalı görülebilir.

 

Not: İlk ayak Paix gelmemsi durumunda beşli için Daily mail ve Charkala ikilisiyle geçilerek yer açılabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3

2.Ayak: 7,2,8

3.Ayak: 2,7,,10

4.Ayak: 3,2/1,6,7

5.Ayak: 12,1,8,4,6,2,11,13,18,17

6.Ayak: 4,2,3

 

Cengiz Gürbüz