• 3 Ekim Diyarbakır ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 6 ay, 2 hafta, 2 gün, 17 saat, 13 dakika, 46 saniye önce

Son ayakta ufak düzeltmeler yaptım, son hali bu şekildedir.


Fork Town
’u iki gömlek üst grupta koştuğu son yarışında banko önermiştim. Biraz mesafe, biraz rakiplerin sert gelmesinden ötürü hiçbir şey yapamadı. Bugün çok daha uygun şartlar var, grubun ve mesafenin uygunluğunun yanında önde sert kaçabilecek bir atın olmaması da Fork Town için büyük avantaj. Tek rakibi Amerikan Sniper gibi görünüyor, açıkçası benim de en çok çekindiğim tay o. America Sniper’ı elememde Fork Town bir tık üstün görmemin yanında iki atın start yerleri etkili oldu. American, tereddüt ederek çıktığı için genelde tercihli start çekip doldurarak öne gelmeye çalışıyordu. Bu sefer normal start almışlar ve Fork Town’un içine düşmüş. Startla beraber iki at arasında minimum üç, dört boyluk fark olacağını düşünüyorum, bu şartlarda Fork Town risk edilir.

 

O Ses bu gruba numara vermiyor, ne Beyhak ne Serkancan ondan numara alabilecek tempoya sahip değiller. Özellikle O Sesîn olduğu yarışlarda ön gruptan hiçbir atın kolay kolay kazanmadığı gibi arka grubun da sprint yapacak hali kalmıyor, Dilaverağa’nın etkisizliğini buna en güzel örnek olarak verebiliriz. Yakın bekleme yapıp ön grubun hafif tökezlediği yerde yürüyebilecek atlara yönelmekte fayda var. İlk rakip elbette Zirve Tay, iki yarıştır kazandığı şartların hemen hemen aynısında koşacak, yine çok şanslıdır. Üçüncü atım Mızarbeyi, tam istediği mesafe ve yarış gidişinde Mızarbeyi yazmadan kesinlikle oynamayınız. Kumu biraz eksik olsa da yarış içindeki kolaylığını Doğu illerinde de çok iyi kullanan Benazir Kız sigorta.

 

Star Of Rock öne çıkmak için elinden geleni yapacaktır, yarışın en seri atı olmasıyla başaracağını düşünüyorum. Destan Ağa, Aten gibi diğer kaçakları eliyorum. Yakın bekleyerek de gelebilen, uygun gruba ve en iyi olduğu mesafeye çıkan Kara Mahmut, düzlüğe kadar kapanmadan gelebilirse Curve ve Sawyer rakipleri.

 

Bosforata alternatif bankom oldu. Rakibi Big Dolphin’e göre daha iyi yer tutup kolay gidebilmesi Diyarbakır’da büyük avantaj. Aykaçhan ve Kıng Caiser’in durduğu yerde yürüyüp avans yapabilecek bir numaralı isim Bosforata, arka gruba dayanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Big Dolphin ve Karamelek sonraki tercihlerim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 5,11,12,3,1,13,10,4,14

3.Ayak: 4,2,6,3

4.Ayak: 3,5,1,2

5.Ayak: 3,,2,10

6.Ayak: 4,12,5,10,13,6,9


Cengiz Gürbüz