• 3 Ekim Kocaeli

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 6 ay, 3 hafta, 1 gün, 11 saat, 12 dakika, 5 saniye önce

Kocaeli’de bence göründüğünden daha zor bir program var. Günün ağır favorileri Tumbulzele ve The World is Yours’un ikisinin de kaybedebileceğini düşünüyorum.

 

Balyeci Salih ve Tokatçı ikilisi yürüyerek başlayacaklar, dış start avantajıyla Balyeci’nin kaçacağını düşünüyorum, Tokatçı ısrar etmezse Balyeci Salih tehlikeli hale gelir, şansı var. Favorim Duke Of İstanbul. Kıng Burak gibi kısa kumda iyi bir atı en iyi olduğu şartlarda geçerek kumaşını gösterdi, bu grupta da şansı var. El Asesino çim kadar olmasa da Kocaeli kumunda gidecektir, uygun grupta yazılmalı. Yarışın sigortası Sinkızı.

 

Tumbulzele’nin son bir yılki stili ve performansı hiç güven vermiyor. Niye sürekli favoriyı yıkmaya çalışıyorsun sorusuna da Tumbulzele özelinde cevap verebilirim. Altılının doğası gereği doğru oyun kurmak kadar cazip oyun kurmayı da düşünmek zorundayız. O yüzden her zaman ağır favorilerin nasıl yıkılacağını, göründüğü kadar favori olup olmadığını sorgulamaya çalışıyorum. Bir senedir ne koştuğu, kimi geçip kime geçileceği belli olmayan, yarış içinde sürekli teşvikle giden, yer tutma sıkıntısı yaşayan Tumbulzele’yi bu kadar favoriyken yıkmak denenmelidir. Çıkar tutarak kazanır artık ona yapacak bir şey yok.

İlk rakip Dillere Destan tutuyorum, biraz uzun mesafeye rağmen viraj üzerinde kolay ve hızlı yürüyebilmesiyle yarışı çalabilir. Sonra İmkansızım, boş kalabilir görünen Soyugüzel, son çim yarışında düzelme gösteren Alangu ve Leylaşka yazılabilecek atlar.

 

Tay yarışında ilk defa koşacak, güzel orijinli iki tay var, favoriler zaten güven vermiyorken mutlaka denenmelidir, sıralamam şablonda.

 

The World İs Yours sürekli kaybedecek görüntü vermesine rağmen son iki yüzde temposuna çıkacak rakip olmayınca kazanıyor, yine favorim olmakla birlikte bankom değil. Gürsoy, The World İs Yours’un hantallığını kullanabilecek stile sahip, Datome’yi fazla uğraşmadan atlayabilirse şansı var. Öne gelebildiği yarışları çok koşan Ian Tapp şansına en dış startı çekebilmiş, numarayı alırsa ciddi şanslıdır. Neon Knıght harika duruma geldi, iş yapacaktır. Çok iyi işlerle hazırlanan Kara Şimşek son tercihim.

 

Bankom Aselsare oldu. Yarış çok zayıf ve kuma uyumsuz taylardan oluşuyor. Aselsare’yi hem performans hem kaba kum uyumu anlamında grubun önünde tutuyorum. Düzlüğü Try My’a çok avans vermeden dönebilirse bence kazanacak, bankom.

 

Son ayakta sıkışanlar Torosdağı’nı tek bırakabilir. Yeri olanlar için Kızıltuğ diyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,5,3,9

2.Ayak: 6,10,7,4,2,5

3.Ayak: 5,8,6,1,4

4.Ayak: 5,7,1,4,2,3

5.Ayak: 2

6.Ayak: 5,,2


Cengiz Gürbüz