• 3 Eylül İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 6 ay, 3 hafta, 5 gün, 1 saat, 47 dakika, 17 saniye önce

Yedilinin ilk ayağını Krıs Angel ,Storm Sea Swell, Bekirim tutuyorum.

 

Cogeneration’un annesi Yeso sorunlarından ötürü iki yarış koşup damızlığa ayrılmış bir kısrak. Üç yaşındayken, Ceffe Bean’ın önünde  1200/ 11 içinde kazandığı Maiden yarışla çok yüksek potansiyel göstermişti. Lıon Heart’dan verdiği Cogeneration hem kısa çim potansiyeli hem de ikili koşmaya çok uygun pedigrisiyle, en iyi işlere sahip olduğu bu grupta kazanarak başlayacağını düşünüyorum, bankom.

 

Geçen sezon bu yarışta koşan ve ortalama performans gösteren Elbereth geçen zaman içinde değişmiş görünüyor. Pek çok Grup yarış plaseleri var, favorim. Henüz dört yarış koşup son Grup 2 koşusunda dördüncülük yapan, Sea The Stars / Sadlers Wells çaprzlı Crimean Tatar’ı sadece o yarışıyla bile yerli atların önüne alabiliriz. Uzun arası olsa da grubun üzerinde Sacret Number ve yabancı atların çok üst düzey olmaması, güvenilir yarış stiliyle Vıctorys Ours son tercihlerim.

 

Hayatında ilk defa son yarışında eksik koşan Ulan Bator’un Bursa’nın 1200 çiminden etkilendiğini söyleyebiliriz. Çok uygun grubu, ideal mesafesinde geçeceğini düşünüyorum. Günün,  son ayaktaki Muraaqıb ile beraber en net favorisi.

 

Topkapı Koşusu’nda henüz net bir başarısı olmayan, şimdilik sadece potansiyeline güveniliyormuş gibi görünen Dream Castle ve Almanya’da iyi yarışlar koşup gelen Wonnemond önde tutulan atlar. Eski Topkapı Koşuları’na göre yerli atların daha iyi ve şanslı olduğu bir yarış. Dream Castle beklenen yarışı yapamazsa muhtemelen bu yarışı kazanırız.  Touch The Wolf ve Copperfield yerlilerden, Dream Castle, Wonnemond, Kool Company  ve Dıplomat yabancılardan tercihlerim.

 

Muraaqıb kamçısız bir yaris yapar gibi görünüyor, bir yarışını izleme şansı buldum, Malazgirt Koşusu’na gelen belki de en iyi at olabilir, üçünü bankom.

Bol şanslar..

 

Yedili  : 3,2,1

1.Ayak: 3

2.Ayak: 7,2,5,6

3.Ayak: 1,6,4,2,7

4.Ayak: 5

5.Ayak: 9,5,8,3,4,6

6.Ayak: 3


Cengiz Gürbüz