• 3 Haziran Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 3 hafta, 5 gün, 1 saat, 16 dakika, 47 saniye önce

Macadamia’yı son yarışında çok öne çıkarmıştım, Lusinga ile beraber iki at geçtiğimi hatırlıyorum. İkinci ve üçüncü olarak ( biri üçüncü diğer yedinci – sekizinci at falandı ) Mayıs şanssızlığını yaşadığım yarışlardan biri olmuştu. Macadamia iyi koşmasına rağmen yarışını tam beklediğim seviyede bulmadım açıkçası. O kadar boş kalmışken ( Özcan biraz erken yürüse de ) Pan İdol’a falan dayanması lazımdı. Velhasıl bugün grup yine uygun, uzun koşabildiğini zaten ispatladı, yine çok şanslı buluyorum fakat önünde çabuk durmayan Kutlu Kız gibi iyi bir kaçakla koşacak olması yarışı biraz zorlaştırabilir. En sert rakip Lilyantus tutuyorum. Macadmia’nın bir şekilde Kutlu Kız’ı yakalayıp geçeceğini, Lilyantus’un da son yarışının düzlük performansı olarak Işılay’dan daha iyi olduğunu düşünürsek bence ufaltmak için Macadamia – Lilyantus yeterlidir.

Geniş tutanlar Kutlu Kız ve Işılay yazabilir.

 

Dişi arap yarışıyla ilgili geniş yorum yapmayacağım ama en azından yarışın şişirme favorisi Arım’ın son yarışının geçen seneye göre hiç iyi olmadığını belirteyim. Çimi kumdan çok daha iyi olan Şevalabla çok geride kalmış, kesinlikle yazılmalıdır. Sıralamam şablonda.

 

Gazibora Khan – Runner Bull iki at tutuyorum. Piano Sonata’nın bana göre uzunda hiç işi yok, eşgal olarak biraz Torok’a benzediği için uzun koşar diye düşünülebilir ama Sakarya Koşusu performansı, geniş aksiyonlu ama kısa sprintli olması, annesi Emma, ikinci anne Su bana kısacı olduğunu düşündürüyor. Yarış hayatı boyunca hiçbir yarışında kötü koşmayıp sadece uzunda geri gelen bir at için uzunda eksili demek abartılı bir genelleme değil. Sonuç olarak ben Piano’nun, gerçek bir mesafe atı olan Gazibor Khan ( seviyesi tartışılır ) ve muhteşem duruma gelen Runenr Bull’a karşı bu mesafede çok zorlanacağını, kaybedeceğini düşünüyorum.

Favorim, yine mesafe konusunda tereddütlerim olsa da son yarışında harika görünen Runner Bull. Bugün iyi bir yarış yaparsa Gazi için de hala karizmasını koruyan, şanslı gördüğüm üç, dört attan biri. Diğeri de başta söylediğim gibi Gazibora Khan.

 

Gümbürgübür’ü Ankara kumunda ve 64 kiloyken tabi ki yıkıyoruz. Sıralamam şablonda.

 

James Bond’u hiç geçilmez tutuyorum. Kazandığı 2200 yarış, üçüncü olduğu ve jokeyi yüzünden potansiyelini gösteremediği son koşusu falan bu grubun çok üzerinde. Eğer Mücahit Bayır son yarışından korkup ‘’ bugün erken yürüyeyim de kapanmayayım ‘’ gibi abuk subuk işlere girmezse James Bond bu gruba 1900 çimde kaybetmez.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,7,,6,5

2.Ayak: 10,6,5,3,1

3.Ayak: 1,4,8,5,2,3,9

4.Ayak: 7,2

5.Ayak: 1,2,5,3,4

6.Ayak: 5


Cengiz Gürbüz