• 3 Kasım İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 2 hafta, 2 gün, 14 saat, 16 dakika, 14 saniye önce

İlk ayak en çok Rıver Cat tutuyorum ama çok zor bir koşu, Mito’nun da son yarışı iyiydi, Unchain My Heart da öyle, risk alacak yeri ilk ayak seçmek çok tehlikeli, sıralamam şablonda.

 

Özbarış son yarışını kaçarak kazandı ve bugün de kaçacağını düşünüyorum, bu durum Çeşme Fırtınası için büyük dezavantaj. Bu detay doğrultusunda ikinci ayağı kurguladım.

Speedyboy etkisiz kaldığı bir önceki yarışından sonra tekrar iyi koşarak hem piste uyum sağladığını hem de iyi durumda olduğunu gösterdi, boş kalan Çeşme Fırtınası’nın bir boy arkasında kaldı. Bugün mesafenin yüz metre uzaması ve Çeşme Fırtınası’nın başta da bahsettiğim gibi önde kolay kalamayacak olmasındna dolayı bugün Speedyboy’un rakibi karşısında çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Grubun kalan isimler Speedyboy’un her zaman geçebileceği atlar.

Gözalan pedigri potansiyeli yüksek bir tay, sezon başından beri ara vererek koşmak zorunda kaldı ve bir türlü potansiyeline ulaşamadı.  Ardından sahip değiştirdikten sonra çok kolay Maiden’dan çıktı ve bu tip seviyelerde her zaman iddialı olabilecek kumaşı var, sabırlı bir beklemeyle hem bu bozuk çimi koşabileceğini hem de grubun gayet uygun olduğunu düşünüyorum.

Speedyboy-Gözalan ikilisini, Çeşme Fırtınası’nın boş kalamayacak olmasıyla risk alma adına gayet uygun buluyorum.

 

Soru işaretleriyle dolu, sorunlu atların bir araya geldiği bir yarış, öyle ki bir ara Demirtütün’ü tek yazmayı bile düşündüm ama sonradan sadece bu fikre kapılmakla bile yarışın ne kadar zor olduğunu fark ettim. Demirtütün tek çıkıyorsa o yarışa çok güvenmemek lazım.

Demirtütün favorim olmakla beraber Wıllıston starttan çok takılmadan çıkarsa, grubun da az atlı olmasıyla ön gruba erken gelebilir, bu şartlarda en az Demirtütün kadar şansı var. Öncelik bu ikilide.

Mıdas Touch tercihli start çekmiş, muhtemelen öne gelmeye çalışacak ama start çıkışı çok yavaş ve hemen çabukluk da yapamıyor, Demirtütün’ü bastırıp öne gelmek için biraz cepten yemek zorunda kalacak. O yüzden hafif riskli de olsa Mıdas Touch’ı eliyorum.

Son tercihim Çarçıra olacak. Wıllısoton’un çok takılması, Demirtütün’ün de Mıdas Touchla çok uğraşma ihitmalini düşünerek arka grup beklemesi de yapabilen bir atı yazma ihtiyacı duydum. Çarçıra bunların içinde hem form durumu hem piste uyum anlamında bir numaralı isim.

Nursena’yı uzun mesafeden eledim.

 

Pamuk Nine, Faustino’yu arkasına alarak kaçacak ve yavaş bir tempo olacağını düşünüyorum. Bu şartlarda , eski direncinde olmasa da Pamuk Nine çok şanslıdır. Hafif uzun mesafeye rağmen Fethiye, kalitesiyle Rengül ve son yarışı çok inandırıcı olmayan Zabalam üçlüsünü de yazarsak büyük oranda yeterli olacağını düşünüyorum.

 

My Royal Sun’ın Lemnos karşısında, boş kalabileceği şartları yakalamışken bu kadar geride kalması kesinlikle doğru değil, Lemnos elbette kazanabilir ama hiç kolay olmayacak.

Öne gelecek sadece Bedwulf var ama Erhan’ın kontrollü binerek My Royal Sun’ı çok fazla ellemeyeceğini düşünüyorum. Dolayısıyla My Royal Sun-Lemnos ikilisini ayırmamak çok daha sağlıklı.

 

Son ayak toplamda yedi at yazıyorum, Tumbulefe’nin bozuk galobu, Gökaltay’ın Peyzaj’dan dolayı öne gelemeyecek olması yarışta risk almayı zorlaştırıyor. Tam mesafesine formda şekilde çıkan İlksen mutlaka yazılmalıdır. Sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,8,9/10,1,11

2.Ayak: 5,2

3.Ayak: 2,7,1

4.Ayak: 5,4,1,2

5.Ayak: 1,5

6.Ayak: 6,8,5,2,15,1,7


Cengiz Gürbüz