• 3 Mart Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 3 hafta, 1 gün, 12 saat, 16 dakika, 2 saniye önce

Gold Foot ilk defa iyi atlarla koşacak ve ters mesafeye çıkıyor. Annesi Wait For Spring baskın bir kısa kum annesi. Colombiana, Rüzgar Eto, Büyük Ajiba uzunda çok eksiliyorlar. Sadece Balballılı’nın uzunu fena değil gibi ama kardeşlerine nazaran daha zayıf bir at ve uzunda boş gruplarla koştu, ben onun da kısaya daha yatkın olduğunu düşünüyorum. Gold Foot için en önemli ipucu Auberon’un önünde kazandığı yarış. Epey zorlanmıştı ve sermayesiz kazandığı bir yarıştı. Bugün hem uzun mesafe hem süratli yarış şartlarında ben yazmamayı tercih ediyorum.

Favorim ve alternatif bankom Jimfed. Uzuna grup içinde en yatkın Jimfed gibi görünüyor, Gold Foot’un eksildiğini düşünürsek grup çok uygun. Sadettin Boyraz uzun süre sonra bir açık yarış kazanmaya çok yakın. Ederlezi ilk yarışından sonra çok fazla gelişmedi bence. Daily Mail’e dört boy geçildiği ilk yarışında neyse son kazandığı yarışta da benzer seviyede olduğunu düşünüyorum. Ama bugün grup uygun ve kaba kumu da daha iyi koşabilir gibi geldi bana, onu da yazıp, Gold Foot’u yıkmışken delik bırakmayalım.

 

Mesmerist’in bütün yavruları gibi Thorin de sopa kamçı giden ve güven vermeyen yarış stili olan bir at. Uygun grupta yine favori olsa da ben tek yazmamayı tercih ediyorum. Burgundy Blue’nin kısasının daha iyi olduğunu düşünüyorum ama uzunda da çok eksilmez gibi görünüyor. Thorin’i yıkacaksak ilk seçenek olmalı. Geniş tutanlar, biraz uzun gelir gibi görünse de Sky Master’ı da yazabilir.

 

Toygar uzun süredir bulabildiği en uygun şartlarda koşacak. Kilo, rakipler, mesafe her şey uygun.  Ova Kartalı arkasında yaptığı ikincilik ve genel kısa kum potansiyelinin grubun epey önünde olduğunu düşünüyorum. Artık bir zahmet kazansın, bankom.

 

Ahmin’e binen aprantinin tek yarışını izledim. Teşviği çok zayıf, Ahmin için tercih edilebilecek en kötü aprantilerden bir tanesi. Ben jokey faktörünü çok dikkate almayan biri olarak Ahmin’in bu çocukla zorlanacağını düşünüyorum.

Özbilgin, Bütünhaber, Kaftan üçlüsü de bende olacaklar.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,5,4,2,,1,3,8

2.Ayak: 3,1,4,,8,2,5

3.Ayak: 6,,3

4.Ayak: 2,1,,4

5.Ayak: 10

6.Ayak: 1,2,4,5


Cengiz Gürbüz