• 3 Mayıs Ankara ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 3 hafta, 1 gün, 5 saat, 52 dakika, 24 saniye önce

Üçüncü ayak Fashitive ekledim.


Ankara’da canlı bir program var, ikinci ve dördüncü ayağı koşturabilmek, yarış gidişinin atlara etkisini anlayabilmek önemli.

 

İlk yarışında start çıkışıyla fark yaratıp bugünkü rakiplerinden daha iyi bir derece yapan Cara Vaggio yarışın doğal favorisi. Fakat diğer tayların da tecrübe kazanmış olmaları, aradan geçen yirmi üç günle birlikte düşünüldüğünde Cara Vaggio’nun start çıkışı o kadar da fark yaratamayabilir. İkili taylar arasında dengeler çok çabuk değişebiliyor.

Mıss Ecem, Maicon, Afbri kısa zamanda üstüne koyabilecek taylar, dört ismi ayırmamayı tercih ettim.

 

Akustik, İnanlım, Pirsuslu, Turbokadir, Karacagüzeli gibi beş tane çok süratli ismin bir arada bulunduğu bir yarış. Hangisi öne çıkabilir, kimin yakın bekleme yaparak da şansı var tek tek bakalım. Akustik içlerinde en yavaş start çıkışına sahip olanı ama Ketme faktörü, atın kaçmak dışında şansı olmaması Akustik’in kesin tempoya gireceğinin işaretleri. Öne çıksa bile çok yıpranacağı ve alt grup atı olduğu için eledim. Pirsuslu ve İnanlım yakın beklemeyle etkili olabilecek atlar, özellikle İnanlım’ın bugün mutlaka bekleme denemesi lazım. Karacagüzeli nasıl koşar bilemiyorum ama aradan sonraki yarışı zayıftı, sert tempolu böyle bir koşuyu o görüntüsüyle kazanması zor. Turbokadir’in uzundaki son yarışı ilgi çekiciydi, beklerse şanslı olabileceğini sanmıyorum ama özellikle Ketmeli Akustik’den erken davranıp numaraya çıkabilirse şanslı olabilir.

Sonuç olarak ön gruptan İnanlım, Pirsuslu ve Turbokadir’in doğru koşmaları halinde ayakta kalabilme şansları var, üçünü de yazmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Beklemecilere dönersek, tam yarışını bulan Sürelbey ve kumda yarış gören, nitelikli bir çim annesinin oğlu Cihandar Şah şanslı olabilecek isimler.

 

İlkaan’ın sahip değiştirdikten sonra beklemeye dönmesi Serseri’nin istediği avansı almasını sağlayacaktır. İyi durumda olduğu zaman sürat yarışlarındaki yeteneğini biliyoruz. Kızılşahin’de kesin yazılacak, iki at yeterli görünüyor.

 

Babbino, Lady Bourbon’un önünde kolay kazandığı ilk yarışındaki yeteneği kumdaki hiçbir yarışında göstermedi. Çime dönmesiyle kesinlikle dikkate alınmalıdır. Cool Prince ve kendi grubunda ilk defa çim yarış deneyecek Lua Lua diğer seçenekler.

 

Gönlü Yiğit’in ablası Leylaşka gibi çimi daha etkili. Bu gruptan daha güvenirli ve güçlü bir at. Tekli oynamak zorundaysak Gönlü Yiğit benim birinci tercihim.

Çime çıkınca Kaizbert özelikleri gösteren Türbülans geniş oyunlara yazılabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,2,7,3

2.Ayak: 2,5,4,3,6

3.Ayak: 10,5,1,2,4,6,8,7

4.Ayak: 2,3

5.Ayak: 1,4,2

6.Ayak: 2,,8


Cengiz Gürbüz