• 3 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 11 ay, 2 hafta, 2 gün, 11 saat, 42 dakika, 34 saniye önce

Azant son koşusuyla sınıf olarak bu atların üzerinde olduğunu belli etti, dolayısıyla günün banko adaylarından biri olması normal. Ama henüz kazanmayı bilmeyen bir at ve sprint karakteri çok bitirici değil. O yüzden güvenemedim. Bursa’da şahane yarışlar koşan, hiç sorun yaşamamış gibi geri dönen Kamçı’nın çim problemi olacağını sanmıyorum. Yarışını yaparsa bu grupta da şansı çok yüksek. Taşralı gününde olduğu zaman Kısa Vade kazanacak çıkışlar yapabiliyor, iyi saklanabildiği zaman çok düzgün bir sprint yeteneği var, üçüncü ve son sırada ona şans veriyorum.

 

Şahane bir çim yarışı kazanan Village Hoof hedef yükselterek İstanbul’a gelmiş. Orijininde Gazi atı çıkarabilecek, mesafe çim gücüne sahip Thara diye bir kısrak var. Anne sülalesini ben biraz Hızel Beyi’ne benzetiyorum, kendisi de benziyor. Son yarışında altı yüzden itibaren çok akışlıydı. Mesafe atı için az bulunan şekilde çabukluğu da var. Village Hoof bugünkü yarışıyla birlikte Gazi için ilginç isimlerden biri olabilir, bu atların yanında favorim. Kenobi son koşusunda erken yürüyünce erken bıraktı. Kocakaya bu konuda Özcan’a göre daha net ve sakin binecektir. O yarış geçildiği atlara bugün geçilmeyeceğini düşünüyorum. Village Hoof’un kazandığı yarışı yakın ara dördüncü bitiren Live Your Life için kısa zamanda gelişim gösterebilecek bir tay olduğundan bahsetmiştim. Uzun sprint yeteneği, yarış karakteri var ve net şekilde mesafe atı. Bugün yarışın şanslı atları Kenobi, Gold Polat gibi isimler için 1600 limit mesafe. Dolayısıyla Live Your Life mesafe özelliğine biraz gelişim katabilirse bu grupta kazanabilir. Bu tip atları yarışın içinde konsantre tutabilen bir jokeyle koşacak. İzbırakan mesafenin iki yüz metre uzamasıyla son yarışındaki kadar etkisiz koşmayacaktır. Son olarak yorumsuz şekilde Angel Of Death tutuyorum.

Gold Polat için limit bence 1400, sonrası için bu seviye bir yarışı kazanacak yeterliliği olacağını sanmıyorum.

 

Kalkandereli ve Yüzatlı arasında net kapalı bir koşu. Yüzatlı Maiden kalmış yetenekli bir kısa mesafe atı, yarış gidişi biraz yardım ederse Kalkandereli’yi geçebilir ve bence bunu başarabilecek tek isim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,4,6

2.Ayak: 12,7,8,2,3

3.Ayak: 3,5,4,2

4.Ayak: 6,1,3,2,5

5.Ayak: 2,7

6.Ayak: 11,4,12,2,10

 
Cengiz Gürbüz