• 3 Ocak Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 3 hafta, 1 gün, 1 saat, 11 dakika, 55 saniye önce

İlk ayak çok süratli bir yarış olacak. Sedatbey, Daştanbey ve Lokomotif üçlüsü tempoya girmekten çekinmeyen ve sert tempoya dayanabilen atlar. Sedatbey viraja kadar kolay gelse bile özellikle virajda yarışın temposu mutlaka yükselecektir.

İlk atım, yarış gidişini de düşünüce Yükselim. Şansıyla ters orantılı şekilde geride kalmış, yüzde 6 Agf gerçekten şaka gibi. Mutlaka yazılmalıdır.

Lokomotif kaçanların içinde en inatçı ve güçlü olanı, Daştanbey ve Sedatbey ikilisine hakim olacağını düşünüyorum, yarışı kazanma ihtimali de oldukça yüksek.

Bekleyerek de zaman zaman koşabilen Katı Semih güzel işleri ve Selim’in akıllı binişiyle iyi bir dönüş yapabilir, son tercihim Katı Semih.

 

İkinci ayakta Ofsayt’ın boş kalma imkanı var ve bu grupta çok şanslıdır. Yarışın kaçak atları Unıverse ve Wınd Of Heaven ikilisinden Wınd Of Heaven Ofsayt kadar seri değil, Unıverse de son yarışında iki gitti ve başarılı oldu, dolayısıyla Ofsayt’ın boş kalma şansı var, mutlaka yazılmalıdır.

Legendary Queen bu grupta kesin iyi koşar, Cuba Libre ve Osiria grubun az koşmuş yetenekli atları, Auf Wiedersehen ve ne olur ne olmaz diyerek Universe yazıp ikinci ayağı kapatıyorum.

 

Bilbilan’ın Tekford Feyza’dan numarayı alıp alamayacağı yarışın kaderini belirleyecek. Eğer sorunsuz şekilde öne gelirse Bilbilan bu atlara dayanır. Tekford çok ısrar ederse son yarışını müthiş kazanan Çıkmangülü yine çok şanslı olacak, önce onu yazalım.

Benzer şeyler Karagülüm için de geçerli, o da bu mesafeleri çok seviyor, grup ve yarış gidişi de uygun.  Dişi Kurt kumdaki ilk yarışında hiç adım atmadı ama Ateştopu’nun ben kumda gitmeyen yavrusunu hatırlamıyorum. O yüzden, özellikle böyle bir grupta peşin hüküm vermek yanıltıcı olabilir, Dişi Kurt’u da yazıp ufaltmak için yeterli görebiliriz.

Burcutay ve Gülsuhanım kapamak isteyenler için yazılmalı.

 

Muhtemelen Radarcı öne gelmek isteyecek, uzun süredir etkisiz kaldı ve öne çıkmayı seven bir yapısı var, bugün çok net kaçan ( Enderefe beklemeye başladı ) bir at olmadığı için tempo yapmayı deneyeceğini düşünüyorum. Aşemez de gıdıklaya gıdıklaya onun dibinde gider. Enderefe ve Firikya da üç dört şeklinde yavaş bir tempoyla virajın dönüleceğini düşünüyorum.

Önce Firikya’yı yazalım, Firikya’yı geçebilen bu koşuyu kazanacak. Enderefe biraz istikrarsızlaşsa da gücünü koşarsa ya da beklediğimin dışında öne gelip boş kalırsa şansı çok yüksek. İnatçı yapısıyla Aşemez’i de yazıp üç atla geçelim.

 

Banko tercihimi Dublın’den yana kullanıyorum. Rumet ve Zümrüthan’ın uzunu sevmeyeceğini düşünmem beni Dublin’ yöneltti. Dıvıne Light kızı, Enyalios’un kardeşi Dublin’in mesafeye rakiplerinden yatkın oluşu ve yeterli kalitesiyle kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Rumet eşgal ve yarış tipi olarak abisi Professor’a çok benziyor, Professor’un uzunu sevmediğini biliyoruz. Tip ve yarış stili olarak da ben Rumet’i uzuna çok yakıştıramıyorum. Zümrüthan’ın kısrak sülalesi tamamen kısa mesafe odaklı, Bebecik, Exeter hep 1400 civarı etkili olabilen taylar verdiler. Mali destekli Zümrüthan’ın da uzunda zorlanacağını düşünüyorum.

Beraber koştukları yarışta Giray Kasırgası ve Just Eagle’ın önünde gelen Dublin uzayan mesafede de bu ikiliye üstünlük kurabileceğini hissettirdi.

Toparlayacak olursak, Dublin tercihi riskli de olsa, alınmaya değer.

 

Son ayakta denk taylar var, biri diğerinden çok ötede değil. Scarlet Falcon ve Mortodela ikilsini biraz daha beğendim, önce onları yazalım. Cazip olarak Apocalypto’yu önerebilirim, mutlaka yazalım, 1200 olsa daha önce alacaktım. Ali ve Başyiğit ikilisini yazıp günü kapatıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10,6,5

2.Ayak: 1,3,7,8,6,9

3.Ayak: 1,3,6,4/2,5

4.Ayak: 4,3,1

5.Ayak: 5

6.Ayak: 9,12,2,1,3