• 3 Ocak İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 2 ay, 3 hafta, 4 gün, 21 saat, 2 dakika, 21 saniye önce

İstanbul programı için verimli bir çalışma yaptığımı düşünüyorum. Sentetiğin bakımdan sonraki görece kaba hali de sonuçları etkileyecektir, bunu da hesaba katarak bir kurgu oluşturdum.

 

Fırey Ates üçlü dişiler içinde Molto Bene ile beraber mesafe yarışları için en ümit veren iki dişiden biri. Yaş alıp mesafe uzadıkça My Will, Yele, Run For Derya gibi atlara çok kolay hakim olacaktır.

Bugünkü şartlara dönecek olursak 1300 elbette ideal mesafesi değil  ama Fırey Ates’in bu tip mesafelerde de belli bir standardı var ve bu grubun üzerinde. Samatyalı hariç yanına yazılabilecek bir at bulamadım. Onu da zaten bildiğiniz gibi 1200 Maiden yarışta çok kolay geçmişti. Kolay kazanacağını düşünüyorum, ilk bankom Fırey Ates.

 

Maiden yarışta güzel pedigrili taylar var. Payitaht bilinçli yapılmış bir eşleşmeye sahip. Abisi Tanatar referans alınarak Nevra Kız’ın süratini kullanma hedefiyle Serdarhan tercih edilmiş.  Zaferim, 32 Sahra gibi nitelikli kısacı anneler barındırıyor. Yeterli ve düzgün işleriyle iyi bir başlangıç yapacaktır. Yağmurgözlüm’ün öz kardeşi Tendürek’i Sezen ekürisinin hazır duruma getirerek koştuğunu düşünüyorum, yazılmalıdır. Herakles, ilk kez koşan tayların acemiliğinden yararlanabilecek, etkili bir sürate sahip. Sayısız sınıf yavru veren İzel’in oğlu İzyaz yavaş yavaş oturuyor, 1400 olsa çok daha öne alabilirdim ama bu mesafe biraz kısa gelebilir. Torrero, Karayama, Çınarkan ve sınıf pedigrisiyle Arzıendam son tercihlerim oldu.

Bu yarışta eleme yapmadan sıralamaya sadık kalmanızı öneririm, illa eleme yapılacaksa bence diğer yarışlar tercih edilmeli.

 

Reisoğlu süratli pistleri çok iyi, diğer her türlü sahayı vasat koşuyor.  Sentetiğin durumundan ötürü biraz çekimser kaldım, klasik sentetik olsaydı eğer Reisoğlu banko tercih edebileceğim isimlerden biriydi. Sezonu çok iyi iki yarışla bitiren Akkula elbette yazılacak. Canfatihim’e grup sert görünse de pistin ve gidişatın yardımıyla son yüz elli civarına önde kalacaktır, sonrası için biraz şansa ve rakiplerinin eksik koşmasına ihtiyacı var ama risk etmeyelim. Son olarak Binbir ve şimdilik ''ne koşacağı tahmin edilemez '' görüntüsüyle Bodrum Kalesi son tercihlerim.

 

Zafer Ateşi ve Urashan arasında bir yarış. İki atın gücünü ve piste uyumunu doğru tartabilirsek bu yarıştan tek çıkarabiliriz. Tabi iki atın da en iyi haliyle sahada olacaklarını varsayıyorum.

Urashan sezon sonu ciddi bir çıkış yakaladı. Ama en iyi hali bile bence Zafer Ateşi’nin bir tık altında. Zafer Ateşi’nin annesi Gold Hyperion faktörüyle pistin şimdiki durumuna da daha uyumlu olduğunu düşünüyorum. Uzun süredir idmanda görünüyor, sentetik açılır açılmaz yarışa yazıldığına göre sıkıntısı olmadığını düşünebiliriz, kazanmasını bekliyorum, ikinci bankom Zafer Ateşi.

Diğer atlara bakalım. Lüxemburg bu mesafenin, Karaheves bu grubun atı değil. Eskayra kaba kumda bozulmuş görünse de sentetikteki son hali de iç açıcı değildi. Grey Cloud ve Solo Turk’ün Zafer Ateşi’ni zorlayabilecek performansları yok. Ryan Arel’i bozuk galopları ve genç rakiplerini artık gerisinde kaldığı için eledim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3

2.Ayak: 6,7,3,4,8,5,2,9

3.Ayak: 8,1,6,5,4

4.Ayak: 7

5.Ayak: 1,7,5,6,2,3,4,8

6.Ayak: 8,1,2,6,7

 

Cengiz Gürbüz