• 3 Ocak Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 3 hafta, 2 gün, 9 saat, 12 dakika, 20 saniye önce

Yedili Plaseyle ilgili bir iki bir şey söylemek istiyorum. 10 kuruş olduktan sonra biraz daha cazip ve oynamaya değer bir oyun olmaya başladı, güzel para veriyor. Belli bir süre plase deneyelim bakalım nasıl sonuç alacağız.

 

Atasoy plase için tek yazılabilir.

 

Ufukbir’in oğlu Ödül Peşinde’nin Bursa yarışını beğendim, bütün Ufukbir tayları gibi kollanması gereken bir potansiyeli var, en azından bu tip gruplarda. Bugün mesafe istediği gibi ve grup da çok uygun, mutlaka yazılmalıdır.

Canbulan’ın kaba kumu çim, sentetik gibi değil ama anormal de eksilmiyor, bu grupta mutlaka iddialı olacaktır. Bedri’yi de yazarsak ufaltmak için yeterli görülebilir. Plaseye Ödül Peşince ve Canbulan iki at yazalım, bu şekilde benim içime sindi.

Babafingo’ya etkisiz performansına rağmen iyi pedigrisi ve galoplarıyla bu grupta şans verilebilir. Aradan sorunu giderilip dönecekse çekinmek lazım. Çok tutmasam da, bu kadar at yazmışken Çetinbaba da ilave ediyorum.

 

So Help Me Good geçen sezon Oğlum Ozan da dahil olmak üzere bu grubu devamlı ve çok zorlanmadan geçiyordu. Form durumu gayet iyi, tekrar döndüğü Kocaeli’nde yine çok etkili olacak gibi görünüyor. Oğlum Ozan ilk rakibi.

Veliaht’ın aradan döndüğü yarışı iyiydi, uzunu çok sevmese de bu grupta yazmak lazım. Megas ve dengesizin allahı Chicago da yazıp ikinci ayağı geçiyorum.

Plase için So Help Me Good ve Oğlum Ozan ikilisi yeterli.

 

Hanım Sultan sezon başındaki durumunda olmasa da en iyi koştuğu mesafede ve boş kalma imkanı varken grubun net favorisidir. Alternatif oyun yapma imkanı olanlar için Hanım Sultan güzel bir plase banko adayı.

Yeni yeni kendini bulan Manyas’ın grubun diğer dişilerinden biraz daha farklı potansiyelde olduğunu düşünüyorum, rakip olarak önce onu yazalım.

Birbirini en fazla yarım boyla geçebilen Sapancalı Kır Kız, Sarecan ve Faytonlu Ayşe üçlüsünü ayırmadan yazmak lazım.

 

Nymphadora’nın neden sonuncu at çıktığını hiç anlamadım. Son koşusunda 1400 biraz uzun geldi ve bir sebepten dolayı da tam gücünü koşmadığını düşünüyorum. Bugün 1200’de boş kalma imkanı varken yazılmalıdır.

Demirgüllü ve Zerşina ikilisi ideal mesafelerine çıkıyorlar ve birbirlerine yakın güçte olduklarını düşünüyorum, ayırmadan ikisini de yazalım.

Yarışın favorisi Maglew aradan döndüğü yarışta 1200’ün iyi taylarına denk gelmiş, tek yazmak bence çok risklidir. Son tercihim.

 

Emael’in oğlu Kızgınöfke artık iyice basitleşen bu grubu geçmelidir, bankom.

 

Mesafenin 1200’den 1400’e uzamasıyla Jimfed’i Yenilmez’in önüne alıyorum, hele ki El Gambo falan iyi çıkar da Yenilmez öne gelemezse Jimfed’in şansı çok çok yüksek.

İlk rakip tabi ki Yenilmez, sonra Sinkızı.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,2,1/8,3

2.Ayak: 5,3,11,2,7

3.Ayak: 4/7,9,1,2

4.Ayak: 6,1,4,3

5.Ayak: 6

6.Ayak: 2,3,5

 

Plase

2 / 5,2 / 5,3 / 4,7,9,2 / 6,4,1 / 6 / 2,3