• 3 Ocak Kocaeli

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 3 ay, 3 hafta, 1 gün, 19 saat, 12 dakika, 42 saniye önce

Eksik işlerle dönen Kızım Azra’yı bugün yazmayacağım. Ekibin elindeki para kazanabilen tek at, dolayısıyla hazır olup olmadığı ciddi soru işareti, bugün kazanırsa kalitesiyle kazanır ama bu kadar eksik işlerle geçebileceği kadar kolay bir grup değil. Rockabye’ı da formsuzluğu gerekçesiyle tutmuyorum. Uzun düzlüğü olan pistlere daha uygun bir yapısı var.

Favorim Oğlum Barış. Frankestein son yarış olduğu gibi düzlüğü beklemeden Single Car’ın üstüne giderse yarış tam Oğlum Barış’ın istediği şekilde koşulacak. Oğlum Barış arka gruba çok güzel köprü kurabiliyor, kolay aksiyonla bekleyip yürüyebilen, yavaş başladığı fakat düzlük boyu kesmediği bir sprint karakteri var. Dolayısıyla öne giden atlar ne kadar çabuk keserse yarış onun için o kadar kolaylaşıyor. Favorim.

Uzun süredir bu kilolarla koşamayan Single Car’dan bugün daha etkili bir tempo yarışı gelecektir. Start faktörüyle, yarışın diğer tempo atı Frankestein’ı perdeleyerek çıkma şansı var. Özellikle virajda bu avantajını doğru kullanabilir ve rakibini yanına sokmadan dönebilirse direnebilir.

Atların stilleri, start çıkışı gibi etkilerle yarışı koşturduğum zaman, biraz da risk alarak vardığım sonuç Oğülum Barış, Single Car şeklinde.

 

Kapaklıcan bugüne kadar 1300’ün üzerine çıkmadı. Düzlükte ani hızlanabilen özellikte olup bu şekilde koşan bir tayın 1500’de bunu yapabilmesi zorlaşabilir. Yarış gidişi oldukça lehine görünse de ben Kapaklıcan’ın 1500 performansına görmeden ikna olamıyorum.

Son koşusunda çok iyi görünen Güneşi Gördüm mesafeye de en yatkın isim olmasıyla mutlaka yazılmalıdır. Hışman’ın Kapaklıcan’a avans vermeyeceğini düşünüyorum, düzlüğe Kapaklıcan’a yakın çıkıp rakibinden kopmamayı başarırsa yarış sonu tamamen Güneşi Gördüm’e dönecek. Yarış gören Candarbeyi ile kapatabiliriz.

 

Tabela Ecrin Sultan, Performante arasında, Maiden bir yarış için oldukça net görünüyor.Bol şanslar…

 

 

1.Ayak: 1,5,9,3,2

2.Ayak: 3,10

3.Ayak: 2,4,5,1

4.Ayak: 3,4,1

5.Ayak: 3,6

6.Ayak: 3,2,4,8,7,5,6,,9


Cengiz Gürbüz