• 3 Şubat İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 2 hafta, 11 saat, 56 dakika, 27 saniye önce

Vıctory Sword son yarışında İzmir’in yaşlı kısa kumcularından üstün potansiyelde olduğunu gösterdi, bugün sınır mesafesinde olsa da, çok uygun grupta kazanmaya yakın görünüyor. Sadece Sideli’yi elemek istemedim, Sideli’nin kısa ve uzun performansı arasında çok fark var, startta çok takılmazsa en az rakibi kadar orta mesafe potansiyeli var, ikisini yazıp, hafif riskli şekilde ayağı geçiyorum.

Death Racer’dan biraz çekiniyorum, eleme sebebim Hairdrige’in onun üstüne erken gideceğini düşünmem ve 1600 mesafe oldu. Tamerlano’nun 1400’ün üzerinde az da olsa eksildiğini düşünüyorum, Vıctory Sword’un son yarışı Tamerlano’nun 1600’ünden bence daha iyiydi.

 

Badegül son yarışıyla beraber iyice gelişmiş göründü, Caferağa gibi bir atı yakın bekleyerek 1200’de geçmek bu grupta başka atın yapabileceği bir şey değil, yine kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum, mislilere tek yazılabilir.

Rakip önce Venüs Daughter yazalım, Yağmurum, Pekin Gold ve Tınazlı’nın süratlendireceği yarış gidişatı ve grup gayet uygun, sigortamız o olsun. Dolce ikinci yarışını koşan bir tay için biraz sert gruba denk gelmiş, özellikle Badegül’ü geçmesi bana biraz zor gibi geldi ama neticede kapalı kutudur, çok zorlamayalım, son tercihimiz olsun.

 

Üçüncü ayak sorgusuz çok at, sıralamam şablonda.

 

Sayda uzun süre sonra, en iyi olduğu 1600’de boş kalabileceği bir yarış yakalamış, son koşusunu da beğendim, öne gelememesine rağmen sonuna kadar yarışta kaldı, eğer plase bir tek yazacaksanız benim önerim Sayda.

Starttan çıkarsa Amberim en az Manoush kadar şanslı, kapalısı için üçü ayrılmamalı.

Roksana bu sene İzmir’de hiç yok, Flo Jo bu mesafede ve grupta olmaz, Tralles Girl ancak diğerlerinin hepsi kötü koşarsa, Flawless’in son yarışı bana göre yetersiz, 1600 sprintini de çok etkili bulmuyorum, kısaya daha yatkın.

 

Vaseem hem son yarışındaki süper performansı hem de mesafeye yatkın görüntüsüyle yarışın net favorisidir. Hele ki, Özşehsuvar ve Pilevneli öne çok ısrar ederlerse…

Pilevneli’nin son yarışını görmezden gelmeyelim, potansiyelli bir Emael/Akyel çaprazı kum pedigrisi var, Özşehsuvar iki gitmeyi kabullenirse en az Vaseem kadar şansı var.

Kapalısı için Sultanbatur ve Sonkalelim’in kardeşi, eşgal olarak da ona çok benzeyen Vanlımaho ikilisi de yazılabilir, benim öncelikli tercihim Vaseem – Pilevneli.

 

Predestination’u çok beğenmesem de rakip bulamadım, Wrie To Ellie ve Happy World 1900’e uzayan mesafede zorlanır gibi görünüyorlar, Predestination potansiyelinde olduklarını da düşünmüyorum. Grıffon mesafe tutar görüntüsüne rağmen vasat bir tay. Predestınatıon bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,4

2.Ayak: 3/2,4

3.Ayak: 8,9,3,5,4,6,1,2,7

4.Ayak: 5,3,1

5.Ayak: 4,5,,1,8

6.Ayak: 5