• 3 Şubat Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 2 hafta, 1 gün, 17 saat, 55 dakika, 47 saniye önce

Aynatınaz, Nasuhoğlu ikilisi çok uygun grupta, denk güçleriyle yine ayrımsız değerlendirilmeli. Başkaynak’ın her zaman çekindiğim bir stili ve potansiyeli var, bu sezon henüz tam gücünü koşmasa da, her yerde kolay gidip kısa sprint yapabilen özelliğiyle, dişine göre gruplarda her zaman tehlikelidir. Sibiryalı’yı da yazalım, olmadık yerlerden çıkabiliyor.

Borbore’yi Akkurt, Çalık ikilisinin varlığı ve grubun sert olmasından eledim.

 

Mean Of Life’a çok uygun grupta, istikrarlı yapısıyla güvenilmesi gerektiğini düşünüyorum, Jimfed, Ad Hoc vs gibi atlarla yakın bitirebilen potansiyeli bu gruba fazlasıyla yeterli.

Demirgüllü’nün de ikinciliği neredeyse garanti gibi, ikili pek bir şey vermez ama imkanı olanlar için yirmi – otuz tane atılabilir.

 

Kızımirem arası ve bozuk totosu nedeniyle epey geride kalmış. Bu grup için çok yetenekli bir kısrak, bomboş kalabileceği bir yarış yakalamış, gücünü koştuğu zaman son yüze kadar Harzemşahlı, Metal Fırtınası gibi atlarla beraber gelebiliyor, günün en şanslı cazip atıdır.

Sultanhan için grup çok uygun, uzun yarışını ölçü almayalım, abisi Filozof Tay’ın da uzunu sıfır, çok boş grupta etkili olacaktır.

Risk alacağım ikin yarışı burası olarak seçtim, Hira’yı son iki yarıştaki bitik görüntüsüyle risk edip eledim, sorunu olduğunu düşünüyorum, özellikle son koşusunda bu kadar geri gelmesinin başka bir açıklaması yok. Hüzmeli’den de biraz çekiniyorum açıkçası, son yarışından daha iyisini yapabilir, ama bugün hem Sultanhan gibi sert rakibinin olması hem de Kızımirem’in boş kaldığındaki potansiyeline inancım nedeniyle eledim. Ben kendi oyunuma iki at yazıyorum.

 

Balyeci Salih ve Auberon ikilisi en iyi yarışlarını kaçtıkları zaman koşuyor, aşağı yukarı benzer start çıkışı seriliğine sahipler, hangisi daha çok ısrar ederse numarayı o alır gibi geliyor bana, burada jokey faktörü önemli, Erhan Yavuz’un belli bir yerden sonra ısrar etmeyip Auberon’a numarayı vereceğini düşünüyorum, zaten potansiyel olarak da Auberon’u Balyeci Salih’den daha çok beğeniyorum.

Böyle gelişecek bir yarışta ve bu grupta Burgundy Blue dördüncü at olmaz, tam bir kısa mesafe atı, bir önceki kazandığı yarış yine bugünküne benzer şekilde çok süratli geçmişti ve Ad Hoc, Yenilmez gibi atları geçmeyi başardı. Bosporus/Deer Hunter, Lotabennit gibi tamamen kısa kum odaklı ve gelişime açık pedigrisiyle kesin yazılmalıdır.

Sonuç olarak, özellikle misli beşliler için kaçan ve bekleyen en iyi ikili Auberon / Burgundy Blue ile risk alınabileceğini düşünüyorum. Kapalısı için Balyeci Salih ve Sky Master da yazılmalı.

 

Şahhisar’ın aradan döndüğü son yarışı iyiydi, çok erken yürütmesine rağmen son yüze kadar yarışın içinde kaldı, bugün kısalan mesafede ve daha da uygunlaşan grupta yarışta net favoridir. Dede Doruk kısalan mesafede biraz daha iyi koşacaktır, zaten yarışın performans anlamında en iyi ve istikrarlı olanı, onu geçebilenin yarışı da kazanacağını düşünüyorum. Latifegül’ün torunu Recepcan’ın artık en azından buralarda bir şeyler koşması lazım. Balıkhan’ın oğlu Kayaprensi fena olmayan dördüncülüğünden sonra 1700’ü hiç beceremedi, yine de bir kumaşı var, 1200’de daha iyisini yapabilir, son tercihim.

 

Bedwulf Bursa’nın kabalaşan kumunda yaptığı 800/48 sonu 22 işiyle çok iyi durumda görünüyor ama Kocaeli performansına tam olarak güvenemediğim için tek bırakmak istemedim. Önde inatçı Clark Kent ile uğraşmak da onun için zorlayıcı olabilir.

Bailamos’u ve yarış gören Magrib’i yazalım, Magrib’in geride beklemeye yatkın tek at olması, bugün sert gruba karşı etkili olmasını sağlayabilir. Son olarak Clark Kent ve kalitesiyle Yıldızhan Star da yazarak, belki biraz şişik görünse de son ayağı kapatmayı tercih ediyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,7,3,8

2.Ayak: 4

3.Ayak: 5,8

4.Ayak: 2,1/3,4

5.Ayak: 11,5,9,7

6.Ayak: 4,3,2,1,6