• 3 Temmuz Bursa

Ekleme Zamanı : 3 yıl, 9 ay, 3 hafta, 1 gün, 21 saat, 21 dakika, 17 saniye önce

Kurtel tayının performansının çok ötesinde bir agf ile koşacak olması Bursa’yı çok cazip bir noktaya taşıyabilir. Başta Kopahiya ve etkili pedigriye sahip Lady Esperanza olmak üzere White Coast’ın ilk yarışının üstüne kolaylıkla çıkabilecek taylar var. Kurgu bence bu yarışa çok at yazılacak şekilde oluşturulmalı.

 

Bunun dışında son ayak  görünenden çok daha net bir koşu. Grubun iyi atları Dalbastı ve Olacak O Kadar aradan berbat yarışlarla döndüler, ben ikisini de yazmayacağım. Formunu yakalayan, grubun en net ve etkili kısacısı Akasya Çiçeği, mesafesine dönen Altın Zele, dereceli ve uzun süreli işlerle hazırlanan Kısrak Güzeli , kısayı daha etkili koşan Özburgaz ve sık koşmaktan etkilenmeyip mesafesini bulan Kıratın Güzeli arasından birincinin çıkacağını düşünüyorum.

 

İki, dört ve beşinci ayaklardan da dörder beşer atla yüksek oranda sonuç alınacaktır.

 

Bankom ilk ayakta Aranankan oldu.

Yarışın gelişimini ve atların formunu değerlendirmeye çalışalım.

Rign Of Fire’ın son koşusunda gelebilmesi için her şey mevcuttu. Müthiş süratli gelişen yarışta viraj bitimini göremedi. Formda döneminde sahip değiştirmesiyle oluşan ‘’sorunlu ‘’ imajını bence pekiştirmiş oldu. Stil olarak da beğendiğim, güvenebileceğim bir at asla değil. Plovdiv, Alidev sprint tepe noktası ve bunu gerçekleştirdikleri süre sorunucunda kazanmakta çok zorlanan isimler. Grand Hope kolay şekilde numarayı alırsa bitirme ihtimali vardır ama Demirhanbey ve Mortodela bence buna çok müsade etmezler. Mesafe avanslı kaçabilmek için de çok uygun görünmüyor. Ama boş kaçarsa bizi en çok sıkıntıya düşürecek isim bence Grand Hope. Oğlum Barış’ın çimi yok, Galyalılar’ın ne zaman nerede geleceğini hiç kimse bilemez. Ketme tercihiyle o da öne yakın gidebilir ki bu bizim için avantaj olacak, umarım bu şekilde koşar. Demirhanbey bu grup için oldukça sınıf bir at ama mesafesi bu değil. Mortodela aradan döndüğü yarış oldukça perişan göründü, onun da gelebileceğini sanmıyorum. En azından şimdilik kazanabilir görünmüyor. Word Fast kazanacaksa mesafe 1600’ü geçmemeli.

Elimizde Aranankan kalıyor. Yapacağı yarışa güvenilecek bir isim varsa o da Aranankan’dır. Geçen sezondan beri dişine göre bir orta mesafe yakalasa kazanacak diye aklımın köşesinde tutuyordum. Salgın sonrası yaşlı atlarla koştuğu yarış gayet tatminkar, mesafe bence lehine kısalıyor. Tempoyu çok kolay kollayabilen bir at. Yarışta çekindiğim iki husus; Rign Of Fire’ın Ankara performansı gibi koşması veya Grand Hope’un aşırı boş kalabilmsi gibi sonucu doğrudan etkileyecek iki unsur gerçekleşmezse, kaliteli jokeyiyle bence Aranankan bu yarıştan birincilik çıkaracaktır, bankom.

 

Aranankan’a güvenemeyenler için alternatif bankolarım Sontoşur ve Akasya Çiçeği.

Bol şanslar…

 

1.Ayak: 8 ( Aranankan )

2.Ayak: 6,7,3,12

3.Ayak: 1,6,3,5,7

4.Ayak: 6,3,1,5

5.Ayak: 2,1,3,6,7

6.Ayak: 17,4,11,13,3


Cengiz Gürbüz