• 3 Temmuz Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 3 hafta, 1 gün, 14 saat, 45 dakika, 30 saniye önce

Belirli bir süre, hele ki ilk ayaktaysa Şart-1 yarışlarda risk almamaya çalışacağım. Dünkü altılıyı Padrino, Göğüsgeren’e dayanarak kursaydım kesin bulurdum ama biraz da orijin saplantım yüzünden gereksiz bir risk aldığımı düşünüyorum.

 

Bursa çim sezonu nihayet başlıyor, umarım biz de iyi bir başlangıç yapabiliriz.

 

Birinci üçlü ganyanı ilk koşu 3,5,7 ikinci koşu Vıolin tek tutuyorum.

 

Aslan Adam grubun en iyi kısa çim pedigrisine sahip, ilgililerinin de kolay kazanırız dediklerini duydum ama galopları vasat göründüğü için çok iddialı konuşamıyorum. Espoır Du Jour iyi bir anneye sahip, uzuna yatkın pedigrili görünüyor ama uygun grupta, 800/49 galobu da varken yazılmalıdır. Çimde her zaman belirli standarda sahip atlar veren Classıc Life’ın yavrusu Gomez, Kupa Ası’nın annesi Eyşa’nın torunu Super Steel, Country Reel’in kendisi gibi çok süratli bir kısrak sülalesinden verdiği Erkan Abi ve fena olmayan kısrak sülalesiyle Wolf On Tıme ilk ayak sıralamam.

 

Şimdi, Diageo’nun sürekli ara veren, galopsuz koşan görüntüsü Agf tablosuna yansıdığı gibi beni de tedirgin ediyor. Yarışa salt performans anlamında bakarsak, Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nda uzun süre Gürsoyhan ile beraber gelen Diageo’nun bu grupta rakibi yok. Karar vermemiz gereken konu Diageo’nun eksik koşma ihtimalinin ne olduğu. Ben tercihimi Diageo’nun iyi koşacağı yönünde kullanıyorum.  Tecrübesiz haliyle, Adana çiminden Kısa Vade çıkaran bir atın ben yarış karakterine geveniyorum, Kıng Power hariç Maiden bozması bu grupta bankom.

 

Üçüncü ayakta Taşkır’ın olması yarış gidişini tam okuma konusunda beni epey zorladı. Taşkır’ın koşu içinde çok hızlı yürüyebilme özelliği var, Lokomotif boş kalacak gibi görünse de Taşkır’ın ön grubu çok kolay yakalayan stili Lokomotif’in yarışa küsmesine sebep olabilir. Taşkır ön gruba hakim olur, gelenlere direnir desem, ona da pek güvenemiyorum, erken yürüdüğü zaman son ellide çok çaresiz kalabiliyor. Gökkale, Özdamar, Aksoyak ve Zeus’u da yazarak zor bulduğum bu yarışı kapatıyorum.

 

Sebinam’ı teke yakın tutuyorum. Tecrübesi, orijini ve yarış performansı gibi parametlerde yarışın net şekilde bir numarası. Bursa’daki üçlü dişi tayları henüz çok acemi buluyorum. Nurşinece, Endergül, Erayşe gibi tayların koşmayı yeni öğreniyor gibi bir halleri var. Göktekin ve Jaguar’ın annesi Malike 17’den gelen, Atomkarınca destekli Sebinam’ın kumu da kesinlikle koşması gerekir, Mart ayındaki Adana galopları 600/41 sonu 27 seviyesinde ki o dönemde dişi bir arap tayı için gayet iyi dereceler. Start yeri de çok güzel, ikinci tek için Sebinam değerlendirilebilir.

Tek rakip yazıyorum, Endergül. İkinci yarışında, start sorunu yalayıp yarış boyu dışarıyı dolanmasına rağmen çok yetenekli bir görüntü verdi, gelişen tecrübesi, mesafenin uzaması ve yarışın az atlı hale gelmesiyle çok daha iyisini yapabilir.

 

Stallıon Falcon’a Be My Shadow ne kadar takılacak kestiremiyorum, viraja kadar sermayeli gelebilirse Hosli ve Baybaşkan’a direnecek gücü var, elenmemelidir. Hosli ve Baybaşkan ile yarış kapalı.

 

Son ayak yarış gidişi çok karışık bir koşu, kaçanlara da bekleyenlere de güvenmek benim açımdan mümkün değil. Kesinlikle çok at yazılması tavsiyemdir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,10,3,5,2,6

2.Ayak: 1

3.Ayak: 3,1,4,2,6,8

4.Ayak: 3,,5

5.Ayak: 8,4,1

6.Ayak: 4,1,2,3,8,5,12


Cengiz Gürbüz