• 4 Eylül Bursa ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 3 hafta, 1 gün, 7 saat, 23 dakika, 49 saniye önce
Dördüncü ayakta, Aslınaz yerine ilk yarışına güzel işlerle çıkan, Kaizbert yavrusu Öncüpınar yazıyorum.


İlk iki ayakta eleme yapmayı riskli buldum, mümkün olduğunca sıralamayı takip etmenizi öneririm.
 
 
Yunus Emre Koşusu'nda, Ulan Bator'u bile yarışa küstüren Bursa'nın 1200 çimini görmezden geleceksek Dayım Benim'i tek yazabiliriz. Bazısına bariz, bazısına az farkla hakim olduğu grupta, yarışını yapacaksa kazanmaya çok yakın, bahsettiğim sebeplerden ötürü ana banko olarak tercih etmedim, sıkışanlar tek bırakabilir. Kısaldığı kadar iyi koşan Faır Mont, tam mesafesine çıkan Oradinario ve kalitesiyle Perfect Warrior yarışı kapatır.
 
 
Uygun gruba çıkan Gölgesiz, gruptan farklı tecrübesi, Bursa çimine uyumu ve Maiden seviyesinin üzerinde kısa çim kabiliyetiyle öncelikle düşünülmeli. Çimde kuma göre daha kolay ve etkili aksoyon yapan Aykara, kesinlikle görüdüğü kadar favori olmayan Yücedağ, ilk yarışında çok tutulup işlemeyen, sağlam pedigrili Özzafer ve çimde denemeye değer orijiniyle Aslınaz sıralamam.
 
 
Bankom, son yarışına ve pedigrisine bayıldığım Halilşah oldu. Açina ve Tuğra gibi iki tane net Kısa Vade seviyesinde, sprinter yavru veren Caprise Classic'in yavrusu. Stil bakımından ablası Açina'a çok benziyor, şahane bir düzlük performansı olacak. Wonder'ın iki boy gerisinde bitirdiği son yarışı performans anlamında da bu gruba yeterli, üzerine koyacağına da eminim, kazanmasını bekliyorum.
 
Rakiplerine biraz bakalım, Alaçatı Ağası'nı ağır kanlı yapısı ve kilosu yüzünden eledim. Halilşah'ın kumaşı Alaçatı'dan daha parlak. Montana her zaman yarışını koşuyor ama sınırları artık ne teşkilde belli. Öne hamle yapan tek isim olmasıyla yarış gidişi avantajı olacak gibi görünüyor ama 1300'ün sonlarında zayıflayacağını düşünüyorum. Burakşah'ı son yarışında zaten kolay geçtiği için hiç düşünmedim.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 7,5,11,9,3
 
2.Ayak: 13,2,1,5,7,8,6
 
3.Ayak: 1,,2,5,6
 
4.Ayak: 2,1,6,,5,12
 
5.Ayak: 6
 
6.Ayak: 13,2,3,14


Cengiz Gürbüz