• 4 Mart İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 1 hafta, 5 gün, 7 saat, 50 dakika, 50 saniye önce

İstanbul altılısı Halis’in Benyoğum ve Oddjob ile alacağı sonuçlara bağlı. Benyoğum 1200’de hiçbir zaman kolay kazanamadı,  yine zorlanacağını düşünüyorum.  Oodjob son yarışını kazanırken Daıly Mail ve Luxemburg gibi iki tane yetenekli Luxor tayının yanında yüzde altmış küsür çıkacak bir görüntü hiç vermedi. Yani bence Halis’in bindiği iki at da kaybedebilir.

 

İlk ayakta Crazy Island ve Börteçine ikilisinin, temponun da avantajıyla önde olduklarını düşünüyorum. Börteçine’den başka kaçan yok, Crazy Island iki giderek koşmaya başladı ve bu iki at da tempoyu olabildiğince aşağıda tutacaklardır. Sadettin Boyraz kaçak atla boş kaldığında olabildiğince yavaş götürmeye çalışıyor. Belki biraz Modemoiselle kaçmaya çalışabilir ama start çıkışı epey bozulmuş durumda. Yine de, uzun süreden beri gelen kötü gidişi değiştirmek için kaçmaya çalışabilir. Her halükarda favorim ve alternatif bankom Crazy Island. Özellikle bu sezon geçen seneye göre kuvvetlendiğini düşünüyorum, yazın çim dişi yarışlarında da bence çok etkili olacak. Bugün de iki gidip istediği yerde ve çok çabuk yürütebilen yapısıyla kazanmaya çok yakın buluyorum. ( Agf 12, Ganyan 4.55 )

Börteçine, Gölalan ve Allshanti sonraki sıralamam.

 

Drejan ve Stallion Falcon ikilisinden bence Drejan kaçar, Stallion iki gider, çok ısrar ederlerse şansları sıfır, özellikle Stallion Falcon’un ısrar etmesine hiç gerek  yok. Düzlüğe sermayeli çıkabilirse her şekilde şanslıdır.

Black Wasp uzun mesafede grubun en iyi yarışlarını koşuyor. Son yarışında sentetiğin bozuk halinden etkilenmiş ya da sorun yaşamış olabilir, gücünü koşmadı. Düzeldiyse çok şanslıdır. Saten de bu tip grup ve mesafelerde her zaman yazılmalı. Geçen sezonki durumunda bulmasam da iki yarış gören Won Calm, eskiye dönebilirse Rose Hill ve başta da bahsettiğim Stallion Falcon üçlüsü daha sonra.

 

Uluer’i bu grupta her zaman ilk at yazıyorum ama bu sefer galoplarını pek beğenemedim. Uluer iyi olduğu zaman iç pistte bile 1200/22 lere kolay düşüren,  çok dereceli çalışan bir at. Bakalım nasıl koşacak.  Trakya Ateşi sahanın en pis arap atlarından bir tanesi, üç yüzün oralara tutarak gelebilirse geçemeyeceği at yok ama ne zaman nasıl koşacağını anlayamıyorsunuz, mecbur yazacağız. Merih son yarışında Şahinter ile çok kötü kaldı, Şahinter Merih’e göre daha inatçı, başa baş kaldıkları zaman Merih daha iyi olsa bile avantajlı olan Şahinter.  Bugün Merih’in yine şansı çok yüksek. Biraz uzun mesafeye rağmen kolay kaçacak Tanatar yine uzun süre dayanabilir. Cazip atlardan sadece Budakhan tutuyorum, henüz bu seviye bir yarışı olmasa da, özellikle son durumu itibarıyla bence bu atlardan çok eksiği kalmadı, tehlikeli olabilir.

Azmi  Reis iki yarıştır kendinden nefret ettirdi, artık bende yok.

 

Durden bomboş grubu geçmelidir. Aprantisi Okan Gökçe Durden tarzı tutarak gidip kısa sprint yapan atlara çok iyi biniyor, bankom.

 

Benyoğum başta da bahsettiğim gibi benim özellikle 1200’de güvenemediğim bir at. Kınalı Kuzu’dan sağlam fark yemişliği de var zaten. İkisini önde tutuyorum ama biraz daha arama ihtiyacı hissettim. 1200 iyi olan Gülenyüz ve potansiyelli Celaliye ikilisinden iyi yarış gelebilir. Celaliye şimdi olmasa bile bu gruplarda iş yapabilecek yetenekte. Korik ve aradan düzelmiş dönerse diyerek Yeşilmaske ikilisi son tercihlerim.

 

Oddjob’un son yarışı  bence Daily Mail seviyesinde değil. Son yüzellide hala Bozburun’a hakim olamamıştı ve epey zorlandı. Daily Mail ve Bozburun arasında kayda değer bir fark var, aynı şekilde Lüxemburg da aradan çok sağlam dönebilir. Üçünü ayırmak bence çok riskli.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2/6,3,4

2.Ayak: 6,11,4,8,10

3.Ayak: 12,11,8,10,5

4.Ayak: 1

5.Ayak: 2,1,5,8,6,4

6.Ayak: 1,3,2

 
Cengiz Gürbüz