• 4 Mayıs Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 3 hafta, 3 gün, 11 saat, 53 dakika, 50 saniye önce

İlk ayakta tercihimi beklemecilerden yana kullanıyorum, Dizdar Bey, Katı Semih, Kırım Beyi gibi kaçmadan net şekilde eksilen atların yanında erken yürüten Beşiryıldız da varken beklemecilere yönelmek daha mantıklı.

Asaletli bu seviyelerin altında bir at değil. Annesi Zehra 118, özellikle kumda bir Açık yarış annesi. Asaletli tam olarak beklenen seviyeyi göstermese de her yarış biraz daha gelişiyor, beklemeyi de öğrendi. Çok lehine gelişecek yarışta mutlaka yazılmalıdır. Şafak Vakit de tam aradığı yarışı koşacak, erken yürümezse, çok etkili kısa sprintiyle şanslıdır. Son yarış hafif kıpırdayıp 800/54 iş yapan Yükselim de yarışını koşarsa tehlikelidir, Onnumara son tercihim.

 

Benyoğum ve İdealist birbirine çok yakın duruma geldiler, ayırmıyorum. Demirkazık / Girl, direkt açık yarış pedigrisiyle Ozanşah’ı da yeri olanlar yazabilir. Bir Kısa Vade atının yanında ilk yarışını dört yaşında koşan bir ata çok önyargılı bakan ben bile bu atın pedigrisine kayıtsız kalamadım.

 

Tay yarışından cazip bir sonuç çıkabilir, geride bitiren tayların iki, üç yapanlardan pek eksiği yok, özellikle Aybüke ve Cressıda yer tutma vs, sıkıntıları yüzünden güçleriyle orantısız şekilde geride kaldılar, mutlaka yazılmalılar. Sıralamam şablonda.

 

Gündüzeli Runner Cat’i çimde de kaçırmayı denerse Serseri yarıştan düşer ama Serseri de ısrar ederse ikisi birden kaybedecek. Jokey niyetini tam çözemediğim için ikisini de elememeyi tercih ediyorum. Arsen Lupen ve Zealous Lıne de mutlaka olmalılar. Yarışın bombası Anakara çimini çok seven ve rakiplerine göre biraz daha hazır durumdaki Kızılşahin ve zaman zaman çok koşan Speedy Gunner’dan gelebilir.

 

Banko tercihimi Azracım’dan yana kullanıyorum. Hatırlayanlar olacaktır annesi Taojan Prıncess pist gözetmeksizin etkili olan, tam bir uzun mesafe dişisiydi, kısrak babası da mesafe aygırı Yemken. Tayına da bütün özelliklerini vermiş görünüyor, hatta Azracım seviye olarak bence annesinden daha yukarıda. Adana’daki henüz ikinci yarışında 1300/22 içinde bitirirken Prıncess Izabel, Dance gibi kısraklarla yakın yakın yarış bitirmesi bu koşu özelinde çok kıymetli.  Çimde de eksilmeyeceğini ve bu sefer tam mesafesine ve uygun gruba çıktığını düşünüyorum, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,5,8,1

2.Ayak: 2,5,10

3.Ayak: 6,7,8,5,3,2

4.Ayak: 3,4,2,7,5,8

5.Ayak: 5

6.Ayak: 9,6,5,2,4,7

 
Cengiz Gürbüz