• 4 Mayıs Bursa ( Çıkan At )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 3 hafta, 7 saat, 22 dakika, 56 saniye önce

Turgut Usta yerine Kimtutarbeni şablona eklenmiştir.


Karahindibaya
ve Burakşah arasında şekillenecek bir yarış. Beraber koştukları son yarışlarında Burakşah esas olarak mesafe faktörüyle son ellide grubun en diri ismi olup kazanmıştı. Bugün kilo, jokey, mesafe değişimi var ve bence bu üç faktör de Karahandibaya’nın şansını arttıracak şekilde değişmiş.

Mesafeden başlayalım, Torok / İzmitli çaprazlı Karahindibaya’nın orta mesafeci bir Torok tayı olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda mesafenin kısalması rakibinden daha süratli sprint yapabilen Karahindibaya’nın lehine. Bir önceki 1500 yarışlarını Karahandibaya’nın o günkü acemiliğinden ötürü ölçü almıyorum. Kilo farkı ikiden yediye çıkıyor ve jokeyler zayıf teşvikli Tırpan ve Gündüzeli şeklinde güncellenmiş. Bütün bunların son yarışlarındaki iki buçuk boyluk farkı kapatacağını düşünüyorum, bankom Karahindibaya.

 

Alternatif veya ihtiyaç duyanlar için ikinci bankom Obrada.  Bir önceki kum yarışında Junıor Dancer gibi süratli bir tayı çok kolay yakalayıp boşlukta kalınca bocalayarak normalde geçilmeyeceği bir ata kaybetmişti. Erhan’ın tayı tamamen çözdüğünü düşünüyorum. Bugün Abbasoğlu ve Sılver Coın’in birlikte oldukları yarışta erken yürümesine gerek yok. Kaybetmesine sebep olan son kum yarışındaki erken hamlesini bugün Silver Coin yapacak. Obrada’nın daha sermayeli şekilde sonları bekleme şansı var ve bu şekilde daha etkili olacağını düşünüyorum. Başta da söylediğim gibi ikinci banko adayım Obrada.

Rakipleri Sılver Coin ve Arnavut.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5

2.Ayak: 4,3,6,5,10,2

3.Ayak: 4,5,3,9

4.Ayak: 4,,5,,3

5.Ayak: 5,3,6,7

6.Ayak: 8,3,4,13,1,5


Cengiz Gürbüz