• 4 Nisan Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 hafta, 5 gün, 2 saat, 55 dakika, 12 saniye önce

Hataylı son yarışında kamçıya aşırı reaksiyon verince Akın yarışı bıraktı, Büyük Doğu’yu geçemez ama ikinciliği de kaybetmez pozisyondaydı. Kısada Hataylı’nın her yarışı güzel, kolay gidip kendi halinde, bu gruba yetecek bir sprinti var. Böyle temiz stile sahip arap atlarını seviyorum. Sadettin’in sabırlı binişiyle çok şanslıdır.

Kaizbert’in oğlu Emirin Atı bugün ilk defa kolay kaçabileceği bir yarış yakalamış, son yarışında, en azından boş kaldığı zaman bu seviyelerde kazanabilecek ışığı verdi, Hataylı’nın yanına önereceğim tek tay Emirin Atı. Diğerlerini Hataylı’nın yarış gidişinden bağımsız şekilde geçeceğini düşünüyorum.

Kekeç Bey’in galopları berbat, istisnasız bütün işleri çalışarak ve toplam derece ve galop sonu derecesi itibarıyla çok kötü görünüyor. Ben kumu sevmediğini düşünerek eledim ama çim gibi koşarsa şansı var. Gaddarbey de yarışın şanslı olabilecek diğer tayı, kapatmak isteyenler bu ikiliyi de yazabilir.

 

Bu sezonun kronik bankosu Turap yine defalarca koşup kazandığı bir yarışa çıkıyor, bankom. Steppe Eagle bozar mı diye düşünenler için Steppe’in iki giderek ikincilik için koşacağını düşündüğümü söyleyeyim.

 

Bogdanoviç’in mesafe problemini bu atlar değerlendirebilir mi, pek sanmıyorum ama iyi duruma gelen ve yarış karakteri olan Fırst Queen ve Rumet’i de yazarak kapatmak daha çok içime sindi. Bogdanoviç’in annesi Not A Care’in yavruları arasında 1300’ün bile uzun geldiği atlar var, o yüzden bu yarış için mesafe faktörünü düşünmek lazım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,2

2.Ayak: 2,5,1,3

3.Ayak: 3,8,4

4.Ayak: 1

5.Ayak: 4,2,3

6.Ayak: 2,3,5,6,1


Cengiz Gürbüz