• 4 Nisan Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 hafta, 4 gün, 18 saat, 54 dakika, 15 saniye önce

Uzunda eksilen Royal Khan’ın artık bu gruba kaybetmemesi lazım.

 

Dıvıne Boy’u son uzun yarışında bile beğendim. Grup çok uygunlaşmış ve mesafesine dönüyor,  Kobater haricinde ciddiye alınacak bir atın olmadığı bu yarışı kazanmalıdır, bankom.

 

Kızımirem bir, Rio Karnavalı iki gidecek. Elmasınkızı kensidinden daha seri bir at varken öne ısrar edince başarısız oluyor, bence bugün ön gruba hiç bulaşmadan bekleyecektir. Kızımirem’i tam mesafesine çıkan Rio Karnavalı’nın çok çabuk yürüyebilen stilinin rahatsız edeceğini düşünüyorum. Rio Karnavalı yapısındaki atlar kaçak at için çok sıkıntılı, Halime Hanım’ı mesela bir yarış önce erken atlayıp tabela dışında bırakmıştı, kendi kazanmasa da kaçan ata çok zarar veriyor. Dolayısıyla Kızımirem’i ben ufak oyunlar için elenebilir buluyorum. Rio Karnavalı’na gelince, 1200’de ve dişi yarışında gidişat ne olursa olsun şanslıdır.

Favorim mesafesine ve uygun gruba çıkan Gülfem.  Anne kardeşlerinin aksine Gülfem kısaya biraz daha yatkın.  Nurlutaç da en iyi olduğu mesafeye çıkıyor, yakın bekleyebilmesiyle Kızımirem – Rio Karnavalı ikilisinin tempolarını çok iyi değerlendirebilecek yarış stiline sahip.

Sonuç olarak, misli ya da yedili ganyan için üçüncü ayağın ufalmış şeklini Gülfem, Nurlutaç ve Rio Karnavalı şeklinde tutuyorum. Tam sıralamam şablonda.

 

Yeşilmaske için sezgisel olarak eksik koşabilir gibi hissediyorum ama yürüyerek geçmesi gereken bir gruba çıkıyor, mecburen tek yazacağız.

 

Runner Cat, Bailamos ikilisi 1200 kalitesi olarak grubun çok önündeler, iki at bende kapalı.

 

Present Perfect’in 1200’e düşen mesafede son yarışındaki geldiği yerlerden gelip kazanması kolay değil. Bu sefer grup da daha kalabalık. Mislilerde risk edip elenebilir.

Sporting için mesafe ve grup çok uygun, gerçek rakipleri Present Perfect ve Indıan Radja’ya göre daha iyi yer tutabiliyor, ikiliden düşmeyeceğini düşünüyorum, plaseye tek yazabiliriz. Indıan Radja geçen seneki yarışlarını koşmasa da bir iki yarış gördü ve en iyi olduğu mesafede uygun grup yakalamış, yazılmalıdır. Forte 1200’de hep iyi koşuyor, Sporting’i geçmesi kolay değil ama risk etmek de çok mantıklı gelmedi bana.

Ufaltmak için Sporting, Indıan Radja ve Forte.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,1,2,4

2.Ayak: 3

3.Ayak: 2,6,1,,4,3,5,7,8,9

4.Ayak: 4

5.Ayak: 2,1

6.Ayak: 3,4,6,,2,1,5,8


Cengiz Gürbüz