• 4 Ocak Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 2 hafta, 6 gün, 19 saat, 13 dakika, 27 saniye önce

İlk ayağın favorisi net olarak Şükrü. Demirbaş – Gündüzeli kıyaslamasından Demirçocuk yarışın favorisi olarak görülüyor ama hem performans hem potansiyel anlamında Şükrü grubun bir numaralı atı.

Kutup boş kalma imkanı bulacak gibi, inatçı karakteriyle yine Şükrü’yü zorlayabilir. Demirçocuk ve Tarıkhan ikilisiyle yarış kapalı olur ama öncelik Şükrü ve Kutup da.

 

Country Reel’in oğlu ve üretken bir kısrak sorundan gelen My First Son son koşusunda hem eşgal hem aksiyon yapısı itibarıyla babasının bütün özelliklerini taşıdığını gösterdi. Baskın bir Country Reel tayı Bursa’nın üç yaşlı Maiden’larında, hele ki mesafe 1200 olduğunda mutlaka fark yaratacaktır. My Firtst Son mesafenin 100 metre kısalması ve artan tecrübesiyle beraber bu sefer çok çok şanslı, cazip banko arayanlar için kesinlikle denenmelidir.

Anakraliçe etkili Ateşin Rüzgarı’nı elemek içime sinmedi, ilk yarışı derece anlamında çok etkili olmasa da son iki yüze kadar olan performansı bu grup için yeterliydi. Bursa galopları da güzel görünüyor, 1000/03 sonu 23 düzeyinde işleri var, onu da yazıp genel olarak iki atla ikinci ayağı geçiyorum.

 

Tumbulzele ve Günyüzü’nün geri gitmesi, Doludizgin’in uzunda az da olsa eksilmesi, kalan grubun da bu üçlüye oranla zayıf potansiyelde olması yarışı zorlaştırıyor. Yeri olanlar için hepsi demek bence en sağlıklısı.

 

Gazelle Eyes en ciddi rakibi Dolce Vita’nın uzunda belirgin şekilde eksilmesiyle yine çok şanslı. Eğer son koşusundaki Gazelle Eyes bugün sahada olacaksa kolay kazanır. Sık sık eksik koşabilen, kaprisli yapısına çok güvenemediğim için banko önermiyorum, tercih sizin.

Dolce Vita bugün yine boş kalacak gibi görünüyor. Kardelina son yarışını kaçarak kazandı ama o, o güne özel bir taktikti, Dolce Vita varken çok yüksek ihtimal bekleyecektir, aksi halde zaten ikisi de gelmez. Gazelle Eyes eksik koşarsa boş kalmış bir Dolce Vita’nın diğer atlara kaybetme şansının zayıf olduğunu düşünüyorum. Ufaltmak için Gazelle Eyes – Dolce Vita ikilisiyle dördüncü ayak geçilebilir.

Kapalısı için önce Lıttle Bird sonra Kardelina.

 

Bankom Balballılı. Faırly Border son iki yarışını gösterişli kazansa da gerçek bir kum ve mesafe atıyla koşmadı, çok basit grupları geçti. Geçtiği en iyi at Kardelina ki Kardelina’nın uzunda Pin Up, Green Puss gibi atlara bile kaybedebildiğini biliyoruz. O yüzden Balballılı Faırly Border için sert bir rakip. Ben Balballılı’nın kazanacağını düşünüyorum.

İkinci ayak My First Chance’i tek yazarsanız eğer, oyunu kaçırmamak adına Faırly Border da yazıp iki atla geçebilirsiniz.

 

Son ayakta Büyükdüşün’ün çok sert ve ısrarlı temposu Embir Han’a yarışı kaybettirebilir. Embir Han daha önce bu kadar sert kaçan bir atla uğraşmak zorunda kalmamıştı, grupta Mertadam, Fenerlican gibi iyi atlar da var, o yüzden Embir Han’ı yıkmak gayet mantıklı görünüyor. Büyükdüşün’ü de yazalım, eğer Embir Han kaçmasına müsaade ederse Büyükdüşün’ün yine kazanması sürpriz değil. Hadi Almaata’yı da yazalım, dünkü El Gambo olayına benzemesin.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,2,5,1

2.Ayak: 8/2

3.Ayak: 7,1,2,3,4,5,6

4.Ayak: 2,1/3,6

5.Ayak: 1

6.Ayak: 4,7,5,3,1