• 4 Ocak İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 2 hafta, 4 saat, 28 dakika, 9 saniye önce

Rodosto’nun son yarışını izledikten sonra bu grupta rakip önermek içime sinmedi. Biraz kaprisli yapısı olmasına rağmen çok yüksek bir potansiyeli var ve özellikle son dönemde istikrar da yakaladı. Benyoğum’un son yarışıyla Rodosto’nunkini kıyasladığımızda arada ciddi bir fark var. Birkasım kaçarak bitirebilir mi dedim ama 1400 ona da bu grupta biraz uzun, Özyel de muhtemelen erken üstüne gider. Bu şartlarda Rodosto kazanmalı.

 

Asi Kalp’in ilk yarış performansı bu zayıf grup için gayet yeterli görünüyor ama ciddi bir aradan döneceği için güvenemedim.

Saltukcan son yarışında kıpırdadı, biraz daha sert jokey istiyor ama doğru düzgün tayın bulunmadığı bu yarışta yazmak lazım. Bargan fena bir tay değil ama start problemi var, düzgün çıkarsa bu grupta mutlaka iş yapar. Yarış gören Buburc ve son koşusunda hafif kıpırdayan Acar ikilisini de yazıp geçiyorum.

 

Sıerra Maestra grubun en potansiyelli tayı, performans olarak da rakiplerinin önünde. Aradan sorunsuz dönecekse kazanmaya çok çok yakındır, günün banko adaylarından bir tanesi.

Summer Pıctures istikrarlı yapısına rağmen yetenek olarak Sierra Maestra’nın gerisinde. Eğer Sierra Maestra eksik koşarsa Summer Pictures kadar Bekirim’in de şansı var.

Sonuç olarak ya Sierra banko ya da üç at öneriyorum.

 

Baybaşkan’ın idman görünümü beğendim, ilk kez koşacağı sentetik pisti yadırgamayacağını düşünüyorum ve grup da çok uygun.  Kaçaksız yarışta Selim öne gelmeyi de tercih ederse bence kaybetmez.

Curtaralo ve güçlü kısrak Parlera ikilisini de yazıp geçiyorum.

 

Whısper’in son yarışı çok iyiydi, ikinci annesi Navajo üretken bir kısrak bunu kızlarına da aktarmış görünüyor. Eğer Dişi Aslan ile çok kapışmadan numaraya çıkabilirse yine kazanmaya çok yakın görünüyor.

Wanganui River gibi müthiş bir kısrağın tayı olan Kınd Act tam kıpırdamışken ara verdi ama bu grupta kesinlikle yazılmalıdır. Tekrar sentetiğie dönen Beren Sultan benim açımdan yarışın sigortası.

 

Haberşah iyice zayıflayan grupta kazanmaya çok yakındır. Rosoto’nun gelmemesi halinde beşli bankosu için Haberşah’ı öneriyorum. İlk ve tek rakip Haberatlı gibi görünüyor, diğer tayların adım atmaya mecalleri yok.

Sada’nın kızı Yüksek Uçuş’a da anormal iyi galoplarıyla son bir şans verip üç atla günü kapatıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5

2.Ayak: 2,7,3,10,1

3.Ayak: 5/6,1

4.Ayak: 1,4,5

5.Ayak: 9,4,2

6.Ayak: 3/2,13