• 4 Ocak İzmir

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 3 ay, 2 hafta, 6 gün, 12 saat, 53 dakika, 16 saniye önce

İzmir’de üç banko bir de iki atlı yarış olmak üzere misli bir oyun yazacağım.

Bankolarım Kızılhan, Denizyıldızı ve Arslanturbo.

Kızılhan ,İzmir sezonu başlar başlamaz gücünü gösterdi. Bugün biraz Garanti’yi kollayarak koşması, tercihen iki giderek yarış yapması gerekebilir. Bu şekilde koştuğu zaman yarışı bırakır mı sorusu ister istemez akla geliyor ama bu sınıf bir yarışta, Kocakaya’nın da bindiği ata güven veren kantarmasıyla lüt gücünü göstereceğini düşünüyorum. Bekleyenler de çok zayıf isimler. Yani ön grup karmaşasını atlattığı an Kızılhan kazanmış demektir.

Denizyıldızı yetenekli bir kısa mesafe atı, özellikle anne Şertbetli kısa kum atı üretme konusunda oldukça başarılı bir anne. Bu grupta rakipsiz olduğunu düşünüyorum.

Arslanturbo da yine grubuna hakim, günün diğer bir kaçak bankosu. Bu üç atın da geçileceğini sanmıyorum ama hangisini yıkalım diye bir soru gelirse de Kızılhan’ı düşünebilirsiniz derim.

Tabelada, annesi İzmitli’nin sürat kalitesini bu sezon yakalamış görünen Akarca Khan kolay şekilde boş kalacak. Rakipleri üst sınıf algısı yaratsa da eski gücünde olmayan isimler. Akarca Khan düzlüğe kadar temiz süratüyle mutlaka fark yaratacaktır, umarım sonunu da getirebilir.Yaz sezonu Ağaçelik önünde yaptığı çim üçüncülüğünü hatırlayalım, yani büyüklere karşı iş yapamayacak bir at değil. Rakip Doyoun Hearted tutuyorum. Geçen yarış Dont Hasitate’in temposunda ön gruba yanaşamadı, bu kez mesafe daha uygun.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,6,7,4,9

2.Ayak: 9

3.Ayak: 3

4.Ayak: 1

5.Ayak: 5,2

6.Ayak: 7,9,1,3,6,12,8,2


Cengiz Gürbüz