• 4 Şubat İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 2 hafta, 4 gün, 20 saat, 35 dakika, 23 saniye önce

İstanbul kumunun durumu elemeyi zorlaştırıyor, geniş bir oyun vermek zorunda kaldım.


Saraybosna aradan iyi bir yarışla döndü, Gökkale, Oğlum Baran ikilisine çok yakın yarış bitirdi, bugün grup çok daha uygun ve ağırlaşan kumun en çok ona yarayacağını düşünüyorum. Adana kum yarışları seviye olarak bu grubun epey önünde, Ateş Krallığı, Gökkurt vs gibi kalburüstü atları geçmişti. Pedigri olarak kaba kuma daha yatkın, ikinci annesi K.Irak 56 Darbe, Karakaya, Usta gibi isim yapmış kaba kum atlarını verdi, baba Özgünhan’ın zaten kum başarısı ortada. Uygun grubu geçmesi normal sonuçtur, bankom.

 

Yağızınoğlu’nun işleri güzel olmuş, piste uyum sağlamış gibi görünüyor, mesafe ve grup da tam istediği gibi. Lovely Prens ikinci annesi Castle Blaze ve Dehere faktörüyle bu piste de uygundur, çok iyi duruma da geldi, kesin yazalım. Hıdden Jewells iyi çıkarsa yine çok koşar, öncelik bu üçlüde, ufaltalım diyorsanız yeterli görülebilir.

Harputlunun Oğlu’na dikkat edelim, çok geride kalmış, pisti sevebilir. Sonra Toms, Uncle Mevlüt ve Black Orphan.

 

Durden ve Tetina ikilisini ayırmak istemedim, Tetina son yarışında Durden’i bahanesiz şekilde geçti, Durden için ‘’ şundan dolayı kaybetmiştir ‘’ diyemiyorum çünkü bahanesiz bir sonuç oldu. Tetina’daki 45 Mencule etkisi ağırlaşan pistte daha iyi koşmasını sağlamış olabilir. Bende ayrımsızlar.İlkadım’ın son yarışını önemsemiyorum, bu pistte de görmek lazım, Ahunaz’ın tayıdır, piste uyabilir.

Signora'yı Hatice'nin rahatsız edeceğini düşünmem ve Durden'in öndeki atı kolay tempoda yakalaması gibi sebeplerle eledim.

 

Ulan Bator’u pistin eski hali olsa kesin tek yazacaktım. Son yarışında Seyyah’a net olarak üstünlük kurdu, çok yüksek tempoda ve yakın beklemesine rağmen yakalanmamasıyla kısa mesafede Seyyah’a karşı çok daha kabiliyetli olduğunu düşünüyorum. Bugün bomboş kalacak, mesafenin 1500’e çok önemli değil ama işte pistin durumu kafamı kurcalıyor. Bursa’daki çalışarak galopları çok içime sinmedi, yine de ikinci tek, ya da Saraybosna’nın gelmemesi halinde beşli bankosu olarak düşünülebilir.

Rakip Seyyah.

Çok geniş oynayanlar için, Ulan Bator ve Seyyah ikilisi anormal eksilirse, idman pistindeki iyi görünümüyle Vıctory Flıght yazılabilir.

 

Şahinter hep kazanıyor ama tek yazacak güveni de bir türlü bulamıyorum bu atta. Kırkpınar bu sefer kesin boş kalır, önce onu yazalım. Kafadar’a geçen yarış Ayhan hakim olamadı, ilk defa bu kadar sertlik yaptı, yarışını yaparsa tehlikelidir. Budakhan ve Gökkale ikilisi daha sonra. Özellikle Budakhan’ı elemeyelim.

 

Vıctory Gallop / Elemis çaprazlı Mıa Luna’nın ilk yarışını beğendim, tecrübeli ama zayıf rakipleri arasında mutlaka etkili olacak. Hasafet düzlüğe çok dolu gibi çıkmasına rağmen bir türlü etkili sprint yapamıyor ama grup çok uygun. Krıss Angel için pist dezavantaj gibi görünüyor, yine de 1200de elemek olmaz. Dedemşah, Yağızemre, Ünlüoğlu gibi birinci sınıf kısa mesafe atlarının kardeşi Limitsiz’e ağırlaşan kumda mutlaka şans verelim, çok geride kalmış. Yağmurun Fısıltısı, Muş Fatihi, Siverek Beyi gibi kısaya ve kuma çok yatkın atlarla aynı sülaleden geliyor, uzun süredir idmanda, bombamız olsun.

Pan İdol, Yiğitalp, Zeynep Su ve İsmihan sıralaması da, her sonuca açık hale gelebilecek bu yarışta yazılmalıdır.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6

2.Ayak: 5,14,9/2,4,3,12

3.Ayak: 1,6,2

4.Ayak: 4/3,,5

5.Ayak: 1,7,6,4,5

6.Ayak: 9,2,6,7,13,11,14,15,3

 

Alternatif Teksiz Beşli

5,14,9 / 1,6,2 / 4,3 / 1,7,6,4 / 9,2,6,7,13,11,14,15,3