• 4 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 3 yıl, 9 ay, 3 hafta, 16 dakika, 9 saniye önce

Dün özgüven kırıcı bir gündü, açıkçası ne söylediysem tersi bitti. Umarım bugün telafisini yapacağız. Ankara ve İzmir’i çift paylaşacağım. Şans yanınızda olsun.

 

Başar mesafenin 1600’e uzamasıyla bu tayların yanında temposunu çok daha etkili biçimde sahaya koyacaktır. Baştan sona dominant bir düzlük performansıyla kazanmasını bekliyorum.

 

Akan Pınar orijinin iki tarafından da sürat alan bir tay. İlk koşusunda da bunu net biçimde göstermesine rağmen güçlü bir tayın erken baskısı neticesinde direnemedi. Bugün daha zayıf, temposuyla ezebileceği bir grup var, zorlanmadan bitirebilmesi gerekir. İki altılı içinde de banko tercihimdir.

 

TBMM KOŞUSU geçen sezon Cumhuriyet’in rövanşı olacak. Aşağı yukarı hemen her detay aynı.

Sürgüntay, Karamustafa’ya göre daha kolay ivmelenip avans alabiliyor. Bunu Cumhuriyet Koşusu’nda zor  da olsa sonuca taşımıştı ama bugün daha hazır ve trafik sorunu olmayan bir yarışta yapabilir mi, göreceğiz. Bence Karamustafa bir adım önde ama ayırmıyorum. Başhükümdar Ankara’da mükemmel bir Hatay performansı göstermişti. Oğlum Serkan ve Yeltay’ın temposunu en avantajlı biçimde değerlendirebilecek stile sahip. İstekli ve iyi durumda bir Başhükümdar yarışın sürprizini gerçekleştirebilir. Son olarak Demirperde değerlendirilebilir.

 

Son kum yarışıyla formda olduğunu gösteren Storm Life ideal pist mesafesine ve çok uygun gruba geliyor. Net favorimdir. Yine ideal koşullarına bulan Dırect Win mutlaka yazılmalı. Yetenek gösterdiği son koşusu ve kilo avantajıyla Krung Thep sonraki tercihimdir.

 

Son ayakta Buniyabir çok yetenekli bir tay. Sürati var devamlılığı var, yarışın her yerinde aktif ve diri. Bu tip favorileri geçebilmek zor. Yarış görmüş taylara geçileceğini hiç sanmıyorum.

Cazipleştirmek adına 26 makine provası gerçekleştiren, Güntay’ın 55 Mesrure gibi güçlü bir annenin kızından olan yavrusu Mavikalp değerlendirilebilir. Buniyabir tarzında bir yetenek ve özellik gösterebilecek bir orijin kalitesi var, işi zor olsa da bence Buniyavir yanında denemeye değer tek isimdir.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 7,2,4,6,11,3,1

2.Ayak: 1,3,6,10,2,4

3.Ayak: 1,2,5,4,6,7

4.Ayak: 3 ( Başar )

5.Ayak: 1,6,8,2,5,10,11,4

6.Ayak: 2 ( Akan Pınar )

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 1,6,8,2,5,10,11,4

2.Ayak: 2 ( Akan Pınar )

3.Ayak: 4,2,3,5,8,7,10

4.Ayak: 4,12,8,10

5.Ayak: 1,3,8

6.Ayak: 2,10


Cengiz Gürbüz