• 4 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 3 hafta, 19 saat, 48 dakika, 37 saniye önce

Undaunted kumda çok daha etkili. Hayatının ikinci yarışında Adana’da Başyiğit, Mountain Eagle gibi iyi taylarla hemen hemen eşit bir yarış koşmuştu. Çimde benzer seviyeyi gösterse şimdiye kadar çoktan kazanırdı. Ama bugün çimdeki en uygun gruplu yarışına çıkacak, favorim. Çimde değişen Kara Sabri’nin son yarışı Undaunted’ın bütün çim yarışlarından iyiydi, kesinlikle yazılmalıdır, iki at yeterli görünüyor.

 

The Daughter Sun kendi grubuna döndüğü bu yarışta koşunun net favorisi. Erken yürümediği, kapanmadığı zaman bu grubun net şekilde üstünde, tek yazmamamın sebebi, The Daughter Sun gibi atların biraz jokey maharetine ihtiyaç duymaları. Burhan Kılınç’a açıkçası pek güvenemiyorum. Tek yazdığımda çok hoş şeylerle karşılaşmadığım jokeylerden bir tanesi. The Daughter Sun’ın ince ayarını beceremeyebilir. Destino’ya 1600 uzun geliyor, 1400’ün üzerine çıktığı zaman kazanması çok zor, biraz da kapanmıştı o yarışta. Mesafesine dönmesiyle, The Daughter Sun’ın biraz eksik koşması halinde şanslıdır. Fast Khan zaman zaman çok etkili yarış koşabilir, Tekdal, Kazımbaba gibi atları zorlayabilen potansiyeliyle, bugün daha iyi olduğu mesafede ters bir yarış koşabilir. Küçük Matra son yarışındaki kötü görüntüsüne rağmen, bugün üstüne gitmeye cesaret eden olmazsa ( San Marino ve Prıncess Westport Küçük Matra varken beklemeyi düşünebilirler ) şanslı olabilir, son tercihim.

Cloattro’nun Ankara performansı The Daughter Sun’ı geçecek seviyede değil. Kainat bir sene aradan sonra herhalde biraz eksik koşar. Mıss Eleni’nin bu seneki durumunu beğenmiyorum.

 

Shutka’yı bu grupta ancak boş kalan bir Akyıldırım zorlayabilir, iki at yeterli buluyorum.

 

Orange Blossom performans anlamında önde görünüyor ama stiline pek güvenemediğim atlardan bir tanesi, Gazi’den de biraz etkilenmiş şekilde çıkabilir. Capilano, Onurkan ve Indıanapolis rakipleri.

 

Vasıly’nin yanına Wannabe hariç yazacak at bulamıyorum, aslında iki at daha yazıp kapatabilirim ama inanmadığım bir şey için oyunu iki kat artırmak istemiyorum.

Lagrimas’ın son yarışı berbat, o koşuyla Vasıly’i geçmesi kolay değil. Lush Life’ın öne gelebilmekten başka meziyeti, en azından şimdilik yok. Vasıly düzlük başında onu atlayacaktır. Wannabe yarışın ümit veren taylarından, bir önceki koşusunda Vasıly’ile aralarında oluşan farkı ne kadar kapatabilir bilemiyorum ama her yarış biraz daha gelişiyor,  şans verilebilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,2

2.Ayak: 1,2,6,3

3.Ayak: 5,2

4.Ayak: 1,4,2,5

5.Ayak: 6,12

6.Ayak: 3,8,2,4,10,11,7,1


Cengiz Gürbüz