• 4 Temmuz İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 1 hafta, 6 gün, 22 saat, 49 dakika, 49 saniye önce

Hayal kırıklığı yaratan beşinciliğinden sonra kısa ara verip kolay şekilde kazandığı Maiden yarışla geri dönen Unzen grubun en parlak yarışını koşmuştu. Az rastlanır şekilde sprinter bir Kaizbert yavrusu, mesafe de lehine görünüyor. Alternatif veya kontra oyun bankosu olarak değerlendirebilirsiniz.

Afacan alt grupta ağır favori koştuğu yarışı zorlanarak kazanıp gözden düşen bir performans yapmıştı. Üst gruptaki son koşusu belirgin şekilde daha iyiydi. Tay biraz kaprisli görünüyor ama pedigri gücü ve sahaya yansıyan bir şeyler var. Uğur Polat’ın devam etmesiyle stilini ve seviyesini geliştireceğini düşünüyorum, şans verelim. Yarış koştukça gücü artan Mavimungan, çim yarışında güçlü görünen Şimşekral, mesafeci yapısıyla Tatarkan şans verdiğim diğer taylar.

 

Son iki yarışıyla tekrar formunu yakalayıp, mesafe yeteneğiyle bu gruptan bir tık farklı görünen Trakyalı’nın uygun grubu geçeceğini düşünüyorum.

İzdahi, Bawepir gibi grubun performansla atları 1600 sonrası sorunlu isimler. Kalan grup hem vasat hem formsuz atlardan oluşuyor.

 

Tipik bir Tekyıldız oğlu olarak Tekyıldız Oğlu’nun ikinci yarışında ilkine göre daha kuvvetli, istekli olduğunu gördük. Yarışa başlama problemi, hafif dışa açılması neticesine düzlüğe çok kötü şekilde çıkıp, viraj dönüldükten sonra akışını her yerde arttırarak yakın ara beşinci oldu. Talip Han desteğiyle mesafe uzadıkça kesinlikle daha etkili bir tay izleyeceğiz. İlk yarışında karşılaşıp sonlarda geçildiği Alegra’ya, ikinci yarışındaki gelişimi, mesafenin iki yüz metre uzamış olması, yarışma iştahında belirgin artış gibi durumlardan ötürü bugün hakim olmaya yakın olduğunu düşünüyorum, favorim.

Agela, grubun en etkili sürate sahip ismi Fast Navy ve son iki yarışı fena olmayan Tıme Out şanslı olabilecek diğer isimler.

 

Gruptan farklı performanslı Okypeta, Dakota ikilisiyle son ayak tamam gibi görünüyor.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,,1,3,4,5

2.Ayak: 5

3.Ayak: 3,1,2,4

4.Ayak: 3,7,8,5,1

5.Ayak: 6,3,1,4,2

6.Ayak: 5,3

 

Unzen Bankosuyla Kontra

1.Ayak: 7

2.Ayak: 5,3,2,4,7

3.Ayak: 3,1,2,4

4.Ayak: 3,7,8,5,1

5.Ayak: 6,3,1,2,4

6.Ayak: 5,3


Cengiz Gürbüz