• 5 Ağustos İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 8 ay, 2 hafta, 5 gün, 1 saat, 26 dakika, 29 saniye önce

Yeşil Yol formda olduğu zaman tertemiz bir yarış stiline ve bu grubun üstünde bir güce sahip. Bugünkü bence en sert  rakibi Hergele ile benzer özellikleri var. İkisi de kısa sprint yarışı yapıyor ama Yeşil Yol’un sprint kalitesi daha güçlü ve mesafesi daha uzun.  Kaybetmesi için bir sebep bulamıyorum, bankom Yeşil Yol.

 

İkinci ayağın pis tarafı, tayların yeterli düzeyde yarış koşup belli bir vasatın içine sıkışmış olmaları. Şu tay gelişir, şimdikinden daha iyisini yapacak bir ışık var diyemiyorsunuz.  Şimdiki durumunu ileriye taşıyabilme potansiyeli en yüksek isim Bahattin; yarışın en ters atı da bence Mamoste.

Bunun dışında tekdüze bir sıralamayı takip edeceğiz.

 

Vancouver’dan beklenen çıkış gelmezse – ki bu tayın üstüne çok aşırı şekilde atlanıldığını düşünüyorum, Gazi’den sonra, ancak suyun üstünü görebilen medyumlar altın bulmuş gibi Vancouvercı oldu. Bu grubun yarışı her sonuca açık.

Harunhan’ın temposunda yarış yine orta mesafe gibi koşulabilir. Bu noktada Katma Değer, Sharpa gibi atlar kesinlikle dikkate değer.

Sonuç olarak Montana hariç hepsi demek bu yarış için içime en çok sinen tercih oldu.

 

Enjoy bekleme yarışı koşmak durumunda kaldığı yarışlarda daha kırılgan bir yapıya sahip. El Rapıdo’nun ısrarı neticesinde, yarış içindeki her tay olmasa bile Neyzen’e muhakkak dikkat edilmeli. Enjoy’un ikinci olduğu yarışta Neyzen bir tık daha tempo arttırabilse rakibini geçebilir görüntüdeydi. Son yüzde yarıştan tamamen düşünce performans farkıyla orantısız bir agf farkı oluşmuş. Yüz metre uzayan mesafe, Neyzen’in rakibine göre gelişime daha açık yapılı olması, yarış gidişi gibi faktörlerle Neyzen mutlaka yazılmalı.

 

Rekor’u tek oynamaktan yalama olduk. Kazanıra getirmeyi başarıyoruz ama son yüze kadar yarışı çözemediyse Rekor kaybediyor.

Goygochea, My Baboş, Massai Mara gibi kalitesinin altında kaçakların yanında Rekor’un şansı yine çok yüksek. Yeşil Yol’a alternatif olarak veya ikisi birlikte tek yazılabilir.

Rakip olarak bekleme atlarını tercih diyorum. James Bond, Playfellow ve Yiğitalp.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6

2.Ayak: 1,7,4,2,10,3

3.Ayak: 1,7,3,6,4,2

4.Ayak: 4,6,3

5.Ayak: 5,2,3,1

6.Ayak: 3,,2,9,10


Cengiz Gürbüz