• 5 Aralık Bursa ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 1 hafta, 5 gün, 20 saat, 53 dakika, 7 saniye önce

Not: Üçüncü ayak Sihirlidağ ekledim, Gündüzeliyle iyi çalışmış, yazmak lazım.



Gözüm Kaldı
’yı ilk at tutuyorum. Son dönemde eski istikrarında ve gücünde görünmüyor ama Bursa’daki son galobunu beğendim, Gözüm Kaldı’dan iyi galop yaptığı zaman çekinmek lazım, 1200/15 işi iyi koşabileceğini gösteriyor. Bugün boş kalma imkanı da var. Israr edene hemen numarayı veren Sadık Ağa hariç Gözüm Kaldı’yı rahatsız edecek bir at yok.

Bullet Proof için grup çok uygun, o da mutlaka yazılmalıdır. El Mirador hayatının en iyi durumuna geldi, uzunda bile başarılı olabiliyor, Gözüm Kaldı beklediğim yarışı koşmazsa El Mirador yine kazanabilir. Ufaltmak için bu üçlüyle risk alınabilir, kapalısının hepsiye kadar yolu var, imkanı olanların bu yarışı kapatması daha sağlıklı.

 

Bankom Ninoş’un kızı Alangu olacak. Alangu son yarışında bütün kariyerinin ötesinde bir yarış koştu, taylığından beri zaten pedigri potansiyelinin gerisinde altında kalmıştı ama son koşusunda, bu grup için iyi erkek atların olduğu yarış performansını çok beğendim. Eşgal ve yarış içi temposu itibarıyla gelişmiş bir görüntü verdi. 1200 galobunun sonunu 27’e kadar indirmesiyle bugün de benzer seviyede koşabileceğini düşünüyorum.

Grup çok uygun, uzunu ve kumu sevmeyen Pexus en sert rakip gibi görünüyor, Alangu son yarışını yaparsa Pexus’a oranla çok daha şanslı. Onun dışındaki rakipler de Alangu’nun son yarışını yapması halinde geçebileceği atlar, elli kilo yakalamışken risk edilebilir.

 

Yarış çok süratli gidecek, Autumn Peral’e Ketme biniyorsa ve yarışta başka kaçan at da varsa o koşunun yavaş gitme ihtimali hiç yok. Asil Mahmut ve Tanzer ikilisinin yakın bekleyeceğinin garantisi yok, o yüzden Autun Peral’e tek yazma konusunda güvenemiyorum. Asil Mahmut, Tanzer ikilisini  kaçmadan gelmeyeceklerini düşünerek eleyebiliriz. Ön gruptan bir at yazılacaksa hem boş kalma ihtimali hem de zaman zaman çok sert giderek bitirebilmesiyle bu Autumn Pearl olmalı.

Forte mesafesine çıkıyor ve hem yarış gidişi hem rakipler uygun, kolay gidip kısa sprint yapabilen özelliğiyle bu tip kısa mesafeli süratli kum yarışları Forte için ideal.  Daha sonra Serkan Bey, Perfectus ve arasına rağmen uygun gruba çıkan Meliora yazıp yeterli görebiliriz.

 

Embir Han kısa bir durgunluk döneminden sonra yine kazanmaya başlasa da eski temposunda değil gibi geliyor bana. Son yarışında boş kalmışken Almaata’nın Embir Han’a bu kadar yaklaşabilmesi, bugün yine boş kalacak olmasına rağmen çekimser kalmam neden oldu.

Kırdeniz’in kumu çim kadar iyi değil ama çok da sırıtmıyor, 600/39 güzel bir işle buraya girecek, Embir Han’ı geçebilir. Son olarak mesafesine çıkan ve iyi bir yarış koşup buraya gelen Şahin Tepesi yazarak geçiyorum.

 

Kobater’i son koşusunda ilk at olarak önermiştim, 1400 biraz uzun geldi Kobater’e, son iki yüze kadar elde kolay gelip bayıldı. Bugün mesafe ve grup çok daha uygun, en kötü ikinci olur diye düşünüyorum.

Kaneko’nun kızı Nadia Dancer ilk yarışında derece olarak olmasa da yüksek tempoya kolay çıkması ve çabuk ayaklı yapıya sahip olmasıyla Kaneko’dan bir şeyler aldığını gösteriyor ki kısrak sülalesi de kısa mesafede gayet üretken. Bugün tam mesafesinde ve çok uygun grupta mutlaka yazılmalıdır.

Yarışın bombası Dilzar’dan gelebilir, ikinci annesi Bedtime Story kumda iyi bir anne, Dilzar’ın babası da Perfect Storm, erken gelişen, kısaya ve kuma yatkın bir pedigirisi var, yeri olanlar Dilzar’ı da yazabilir.

 

Babamenduh’u Ruat’ın boş kalabilecek olma ihtimalinden dolayı tek yazmıyorum. Eküriler eğer Ruat’ın üstüne gitmezse Ruat düzlükte çok dirençli kalabilir, Egebeyi’nin bugün yakın bekleyeceğini düşünüyorum. Babamenduh  eğer Ruat boş kalırsa Ankara’da yaptığı gibi önde giden atı o kadar kolay bastıramaz ve mücadele etmek zorunda kalabilir. Önce bu ikiliyi yazalım.

Işkınat’ın son koşusu  inandırıcı değil, kalitesini biliyoruz. Budakhan’ın kaba kuma da yatkın bir görüntüsü var, ekürilerden biri şanslı olursa bu ancak Budakhan olabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,5,8/7,9,1,3,2,4

2.Ayak: 10

3.Ayak: 1,3,5,4,7,9

4.Ayak: 6,3,7

5.Ayak: 6,8/5

6.Ayak: 6,5,3,4

 

Cengiz Gürbüz