• 5 Aralık İzmir

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 4 ay, 1 hafta, 3 gün, 14 saat, 59 dakika, 32 saniye önce

İlk ayakta grubun güçlü ve yarış gidişi lehine görünen bekleme atları Tumbulağam, Haskaraca kağıt üzerinde yeterli görünüyor.

 

İki tay yarışını genel olarak değerlendirecek olursak, iki yarışta da eleme yapılabiliyor. İlkinde Kick Colleen yarışın net favorisi.

Diğerinde Demirnur’dan önce Rocky Boy tutuyorum. Şimdilik orijinin altında kalan bir performansı olsa da yavaş yavaş çabukluğunu geliştirmeye başladı. Start faktörüyle önde veya öne yakın yer tutup etkisini mutlaka hissettirecektir.  Bununla birlikte Run For Ali, Wellborn gibi ciddi şanslı isimler var. Toplamda altı taya şans verdim. İdmanı iyi görünen, kumda patlayıcı özellik gösterebilecek,  Eliyeşil çıkışlı anne hattıyla Believe İn Me bomba.

 

Göldem hafta sonu yarışı koşmamış olsa da şüphesiz agf rakamı farklı olurdu. Ama ben etkileneceğini sanmıyorum, Göldem kumda mesafesini koştuğu her yarış bekleneni verdi. Dört gün arap atı için yeterli bir süre.  Sadece kum performansını kıyaslayacak olursak Göldem diye bağıran, tahrik edici rakiplerle koşuyor, kazanmaya yakın olduğunu düşünüyorum. Tekli oyunlara risk edilebilir.

Çekindiğim şey Arslanturbo’nun boş kalma ihtimali. Kumu zayıf görünse de boş kalırsa bu gruba direnecek kadar koşabilir. Kızılhan 1600’ü dış start çektiği her yarış öne gelmekte zorlandı. Arslanturbo’nun daha net bir çıkışı var. Kocakaya zaman zaman yaptığı gibi hızlı başlatırsa hem iyi çıkan çabuk hızlanan Arslanturbo, startla beraber Kızılhan’dan alacağı üç dört boyluk avansı düzlüğe kadar yanına yaklaştırmadan koruyabilir. Bu formuyla geniş oyunlar için göz ardı edilmemeli.

Bol şanslar…

 

1.Ayak: 1,5

2.Ayak: 3,4,12,5,7,1,6

3.Ayak: 4,6,2

4.Ayak: 2,,3

5.Ayak: 5,7,8,6,2,3

6.Ayak: 2,6,1,4,7,,11,12


Cengiz Gürbüz