• 5 Aralık Kocaeli

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 4 ay, 3 hafta, 11 saat, 55 dakika, 49 saniye önce

Altın Akar kalitesi ve kuma da uygun görünen pedigrisiyle ikinci ayağın tartışmasız favorosi. Bachelor Party’nin baskın kızlarından Luçe iki piste de uygun, kaliteli taylar veriyor. Altın Akar Kocaeli kumunda hiç sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum.

Rakip sadece Megaforce yazacağım. Endurance’ın bütün tayları gibi ancak Kocaeli’de kazanıra girebiliyor. Ankara’daki son yarışında '' beni Kocaeli’ye götürün '' dercesine start önünde oturduğu son yarışını ölçü almıyoruz. Grubunu ve pistine bulmasıyla, kilosuna rağmen iyi koşacaktır.

Müfettiş, Torun Rüzgar, Adalson gibi atlar bu ikili ancak eksik koşarsa şans bulabilir.

 

Kuma yatkın pedigrisi, bu gruba yetecek ilk yarışıyla Green Duchess mutlaka yazılmalı. Sonra Kranjska Gora ve Sunlight Melody.

 

Yılmazhan varken Red Rebel, Clar Kent gibi, kazanmaları için kaçmaya ya da önüne aldıkları atı düzlük başında kolay atlamaya mahkum atların şansı azalıyor. İkisini de yazmayacağım, kaçanlardan tercihim Yılmazhan olacak.

Yarışın aşırı süratlenmesi durumunda Suharry ve uzun süre sonra ideal mesafesine dönen Win For Me kazanabilecek isimler.

 

Yarışın 1200 oluşu ve boş kalamama ihtimali Arzak’ın favoriliğine temkinli yaklaşmama neden oldu. Kazanabilir ama bu kadar favoriyken, sürat yarışında sorunlu bir ata güvenmek istemiyorum.

İki yarış görüp ideal mesafesine çıkan Fenerlican bu sefer daha etkili olacaktır. Zamanın Harikası’nı mesafe ve boş kalacak oluşunun hatırına son kez yazacağım. Gününde olduğu zaman çok etkili olan Zeus ile tabela kapatılabilir.

 

Bekleneni veremeyen bütün Aracı tayları gibi sahip değiştiren So Emotinal, ilk Maiden’a göre çok uygun grup yakalamış, vasat gücüne rağmen grubun aşırız zayıf bu tayların yanında büyük olasılıkla kazanacak. Bankoya ihtiyaç duyanlar için öncelikli önerim So Emotıonal.

Master Patrick’in, iç pistte güzel işler yapan kardeşi Nurella’yı geniş oynayanların yazmasını öneririm. İlk yarış odaklı sıkıntı yaşamazsa bu grupta kesinlikle iş yapacaktır.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 8,4,3,2,5,6

2.Ayak: 2,1

3.Ayak: 6,7,9

4.Ayak: 6,4,5

5.Ayak: 2,3,8,5

6.Ayak: 9,,8


Cengiz Gürbüz